ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 καλοκαιρινά φρούτα που πιθανόν να κάνουν καλό στην ακμή

Δείτε ποια φρούτα να εντάξετε στην διατροφή σας

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Αν και είναι αλήθεια ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών και η αποφυγή άλλων μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας, δεν υπάρχει μια ενιαία «καλύτερη δίαιτα» που να είναι καλή για την ακμή. Αυτό συμβαίνει επειδή η σχέση μεταξύ της διατροφής μας και του δέρματός μας είναι έμμεση: τα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν πράγματα όπως το σάκχαρο στο αίμα και οι ορμόνες, που μπορούν να επηρεάσουν τα ξεσπάσματα.

Ωστόσο, τα ακτινίδια, τα κεράσια και τα πυρηνόκαρπα, όπως τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα μπορεί να είναι καλά για την ακμή λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους.

Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες γεμάτο με βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.

Τα ροδάκινα έχουν βιταμίνες του συμπλέγματος β, που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος.

Τα νεκταρίνια έχουν ένα καλό μείγμα διαφορετικών θρεπτικών συστατικών που μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα - όπως η νιασίνη, η βιταμίνη Α και ο ψευδάργυρος - αν καταναλώνονται σε ασφαλείς ποσότητες!

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε ζάχαρη και γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Θεωρητικά, μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των σπασμών βοηθώντας σας να αποφύγετε τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Τα κεράσια είναι ένα άλλο φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, επομένως τα φρέσκα κεράσια μπορούν να είναι μια υγιεινή επιλογή για το δέρμα σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση