ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 λόγοι για να εντάξετε τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας

Βοηθά στη μείωση βάρους και όχι μόνο.

must.com.cy

Πολλοί έχουμε κατατάξει τη σοκολάτα στους «εχθρούς» της δίαιτας, γιατί μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι αυτό το τρόφιμο παχαίνει. Εν μέρη ναι, μόνο όταν η κατανάλωσή του όμως γίνεται σε υπερβολικό βαθμό.

Το κακάο, το οποίο είναι φυτό, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν το δέρμα, την καρδία, το μυαλό και όχι μόνο.

Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά, γιατί πρέπει να εντάξουμε αυτό το σνακ στη διατροφή μας.

Polina Tankilevitch on Pexels

Για μια πιο υγιής καρδιά

H μαύρη σοκολάτα αποκαθιστά την ευλυγισία των αρτηριών, ενώ εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να "κολλήσουν" στα τοιχώματα των αγγείων, επομένως κάνει καλό στην καρδία.

Για ένα πιο ελαστικό δέρμα

Αυτό το νόστιμο σνακ διαθέτει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα. Με την ποσότητα μαγνησίου που περιέχει, διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας ενώ τα φλαβονοειδή, έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και αυτές λειτουργούν κατά της γήρανσης.  

Για άφθονη ενέργεια

Όπως προαναφέραμε, η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύ μαγνήσιο, πιο συγκεκριμένα μια σοκολάτα των 100 γραμμαρίων με περιεκτικότητα 70-85% κακάο περιέχει το 58% της ιδανικής ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο. Αυτό το μέταλλο βοηθά στη διατήρηση της παραγωγής ενέργειας, στο μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών, στην πρόσληψη οξυγόνου, στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και στη σωστή μυϊκή δραστηριότητα. Τί άλλο να ζητήσουμε από μια απλή σοκολάτα; Όλα τα καλά τα έχει!

Για ένα υγιής μυαλό

Ένα γεγονός που πολλοί δε γνωρίζουν για το κακάο, είναι ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, βελτιώσουν τις νοητικές λειτουργίες που φθίνουν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έδειξαν ότι αυτοί που καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα με 60% κακάο εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης και συγκέντρωσης.

Για μείωση του βάρους

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους. Πόσο τέλειο ακούγεται αυτό; Αυτό το φυτό λοιπόν, περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτική κατεχίνη, ο συνδυασμός των οποίων ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Φυσικά η υπερκατανάλωση οδηγεί στην παραγωγή πρόσθετων λιπών, γι’ αυτό είναι καλό να έχουμε πάντα ένα μέτρο όταν την καταναλώνουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση