ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 λόγοι που πρέπει να εφαρμόζετε καθημερινά ενυδατική κρέμα

Αντιμετωπίστε τα πρώτα σημάδια γήρανσης με αυτό τον απλό τρόπο

must.com.cy

Ριάνα Στυλιανού

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη. Γι’ αυτό και χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα, καθώς η ξηρότητα αλλά και τα πρώτα σημάδια της γήρανσης μπορούν να εμφανιστούν πολύ πιο γρήγορα.

Η ενυδάτωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους φροντίδας της επιδερμίδας και αντιμετώπισης της πρόωρης γήρανσης. Οι κυριότεροι στόχοι της ενυδατικής κρέμας είναι να συγκρατήσει την υγρασία στο δέρμα και να τη διατηρήσει ενυδατωμένη, βοηθώντας στη σωστή διεκπεραίωση των φυσιολογικών λειτουργιών του δέρματος.

Αναλυτικά 5 λόγοι, που αναδεικνύουν το πόσο σημαντική είναι η ενυδατική κρέμα στην καθημερινότητά μας.

1.Ρύθμιση λιπαρότητας

Το δέρμα παίζει σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση υγρασίας, αλλά δεν είναι ικανό να παράγει υγρασία και παράγει λιπαρότητα, δηλαδή σμήγμα για να λιπανθεί η επιδερμίδα και να υπάρχει ελαστικότητα του δέρματος στις αλλαγές του καιρού. Το αφυδατωμένο δέρμα παράγει περισσότερο σμήγμα ως αντίδραση στην έλλειψη ή απώλεια υγρασίας, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ λιπαρότητας. Το σμήγμα ΄όμως λειτουργεί σαν μαγνήτης προς τους ρύπους της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα την προσβολή του δέρματος από μικροοργανισμούς και μολύνσεις, οι οποίες εξωτερικεύονται και να εμφανίζονται ως μικρά ή μεγάλα σπυράκια στο πρόσωπο. Η χρήση της ενυδατικής κρέμας διορθώνει αυτή τη ρύθμιση μειώνοντας την παραγωγή σμήγματος.

2. Προστασία από ρύπους

Η ενυδατική κρέμα λειτουργεί ως προστατευτικό στην επιδερμίδα και η συγκράτηση υγρασίας συμβάλλει σε αυτό. Οι ρύποι και τα μικρόβια δεν εισβάλλουν στο δέρμα λόγω της ενδυνάμωσης της επιδερμίδας από την κατάλληλη ποσότητα υγρασίας του δέρματος.

3. Πρόληψη πρόωρης γήρανσης

Ένα δέρμα ενυδατωμένο, το οποίο είναι ενισχυμένο με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, οδηγεί στην αποφυγή της πρόωρης γήρανσης. Όταν δηλαδή το δέρμα αφυδατώνεται, σχηματίζει γραμμές αφυδάτωσης, επειδή δεν είναι αρκετά ελαστικό και στη συνέχεια εμφανίζονται ρυτίδες ή ακόμα και πανάδες στην επιδερμίδα μας.

4. Διπλή λειτουργία

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας το πρωί και το βράδυ είναι απαραίτητη. Το πρωί λειτουργεί ως εμπόδιο στην αφυδάτωση και την εξάτμιση της υγρασίας της επιδερμίδας ενώ το βράδυ θρέφει και αναπληρώνει το δέρμα βοηθώντας το στην επιδιόρθωση των προβλημάτων του.

5. Εξασφάλιση υγρασίας

Η ενυδατική κρέμα προστατεύει την επιδερμίδα από την εξάτμιση του νερού εντός δέρματος και προσφέρει συγκράτηση της υγρασίας, με αποτέλεσμα να κρατά ακόμα περισσότερη υγρασία στα επίπεδα του δέρματος. Το νερό λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη της επιδερμίδας και είναι το μοναδικό στοιχείο που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά από έξω προς τα μέσα. Με αυτό τον τρόπο τα κύτταρα και οι ιστοί γεμίζουν με απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης η κατανάλωση νερού θα βοηθήσει αλλά δεν είνανι αρκετή από μόνη της για να αποτρέψει την ξηρότητα της επιδερμίδας.

Good to know

- Η ενυδατική που χρησιμοποιείται πρωί – βράδυ, μπορεί να είναι ίδια ή διαφορετική ειδικά για μικρότερες ηλικίες. Η ενυδατική δεν αντικαθιστά το αντηλιακό, το οποίο προσφέρει προστασία από τον ήλιο. Αν η ενυδατική μας περιέχει χαμηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο, είναι κατάλληλη για τους χειμερινούς μήνες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εφαρμόζεται το βράδυ. Τους καλοκαιρινούς μήνες ΄όπου η έκθεση μας στον ήλιο έχει μεγαλύτερη διάρκεια, τότε η εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη για την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

**Δεν αμελούμε ποτέ να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα σε καθημερινή βάση, πρωί και βράδυ, αφού έχει ευεργετικές ιδιότητες και αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση