ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4 μύθοι για την γυμναστική που όλοι πιστεύουν

Βάζουμε τέλος σε όλα όσα πιστεύατε για την γυμναστική

must.com.cy

Με την γυμναστική να είναι μια καθημερινή συνήθεια στην ζωή μας καλό θα ήταν να ξέρουμε να μην πιστεύουμε την κάθε θεωρία που ακούμε, καθώς αυτό αντί για καλό μπορεί να μάς δημιουργήσει διάφορα προβλήματα χωρίς να το καταλάβουμε.

1.Μύθος: Μπορείτε να στοχεύσετε την καύση λίπους σας

Αλήθεια: Η άσκηση μπορεί να μειώσει το συνολικό λίπος, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιο μέρος του σώματός σας καίει το περισσότερο λίπος. Το σώμα σας διασπά το λίπος και το χρησιμοποιεί ως καύσιμο όταν ασκείστε. Αλλά το σώμα δεν είναι επιλεκτικό. Θα κάψει λίπος από οπουδήποτε στο σώμα σας, όχι μόνο από το μέρος που γυμνάζετε περισσότερο.

2. Μύθος: Η άρση μεγάλων βαρών κάνει τις γυναίκες πιο μυώδη.

Αλήθεια: Η άρση βαρών τονώνει και διαμορφώνει το σώμα, δεν θα σας κάνει να μοιάζετε με bodybuilder. Οι γυναίκες έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, επομένως δεν χτίζουν φυσικά τεράστιους μύες.

Η άρση βαρών μπορεί να αποτρέψει την απώλεια μυϊκής μάζας, να βοηθήσει στην οικοδόμηση της οστικής πυκνότητας και να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες για να σας κρατήσει σε υγιές βάρος. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

3. Μύθος: Η άσκηση μπορεί να αναπληρώσει μια κακή διατροφή.

Αλήθεια: Η άσκηση σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει μια κακή διατροφή. Επομένως, μην την αντιμετωπίζετε σαν μια δραστηριότητα που δικαιολογεί την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

4. Μύθος: Όταν σταματήσετε την προπόνηση δύναμης, οι μύες μετατρέπονται σε λίπος.

Αλήθεια: Οι μύες δεν μπορούν να μετατραπούν σε λίπος, όπως το λίπος δεν μπορεί να μετατραπεί σε μυ. Το λίπος και οι μύες είναι δύο διαφορετικοί τύποι ιστού. Όταν σταματήσετε την προπόνηση δύναμης, χάνετε μυϊκή μάζα και ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται. Ένας υποτονικός μεταβολισμός σημαίνει ότι το σώμα σας καίει λιγότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση