ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 συνήθειες που μας γερνάνε

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μας μεγαλώνουν. Πρώτα εσωτερικά και αναπόφευκτα εξωτερικά

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Όλοι μας έχουμε συνήθειες που κάνουμε είτε καθημερινά είτε πολύ συχνά και χωρίς να το καταλάβουμε μας γερνάνε. Έτσι χάνουμε τη νεότητα, την φρεσκάδα, την ενέργεια και τη λάμψη από τον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό μας εαυτό. Πιο κα΄τω σας παραθέτουμε πέντε συνήθειες οι οποίες αναπόφευκτα μας μεγαλώνουν. Καλό θα ήταν να τις λάβετε υπόψη και να προσπαθήσετε να τις αλλάξετε.

1.Η πολύωρη χρήση του κινητού

Κάνει τον εγκέφαλο να ατροφεί, αλλοιώνει τα αντανακλαστικά μας, επηρεάζει τη μνήμη, την όραση, την ακοή, τον έλεγχο των συναισθημάτων μας αλλά και τη λήψη αποφάσεων. Μειώστε τις ώρες που το χρησιμοποιείτε και προτιμήστε να διαβάσετε βιβλίο, να ακούσετε μουσική ή να κάνετε μία βόλτα στη φύση.

2. Άγχος

Το να είστε πάντα on call γιατί ίσως γίνει κάτι με αποτέλεσμα να ε΄χετε πάντα άγχος, τραβά όλη σας την ενέργεια και σας γεμίζει τοξίνες. Το στρες δημιουργεί χρόνια προβλήματα υγείας ενώ άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώνεται και το σώμα δεν έχει αντοχές.

3. Ποτό

Το αλκοόλ θαμπώνει την όψη του προσώπου, αλλοιώνει την ποιότητα του ύπνου σου, μάς αφυδατώνει, κάνει κακό στο στομάχι και άλλα πολλά. Δεν είπαμε να εξαφανίσετε το αλκοόλ από τη ζωή σας αλλά το μέτρο στην κατανάλωση είναι το παν.

4. Ύπνος

Ο ύπνος -αν κοιμόμαστε ικανοποιητικές ώρες- είναι το «φίλτρο» που θα μας κρατήσει πάντα φρέσκιες. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την ψυχολογία, μειώνει την αντίδραση του οργανισμού μας στις αρρώστιες, κάνει την επιδερμίδα να είναι θαμπή και κουρασμένη.

5. Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή κάνει το σώμα να ατροφεί, μειώνει τον μεταβολισμό μας, αυξάνει το βάρος μας χωρίς να υπάρχει υπερβολική κατανάλωση φαγητού και κάνει το δέρμα να μην είναι υγιές. Καλό θα ήταν να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας έστω και μισή ώρα την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση