ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 τροφές που βοηθούν στην μείωση του άγχους

Τροφές που σύμφωνα με τους διατροφολόγους μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους στο σώμα μας

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση ψυχολόγων μόνο το 36,9% όσων υποφέρουν από άγχος ακολουθούν θεραπεία για την αντιμετώπισή του. Πρόκειται για ένα αρκετά μικρό ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον η ζωή μας κατακλύζεται καθημερινά από γεγονότα που πιθανός να μας προκαλέσουν άγχος-ειδικά μετά την έναρξη της πανδημίας. Εκτός, όμως από την βοήθεια που μπορεί να μας προσφέρει ένας ειδικός υγείας που είναι αδιαμφισβήτητα πολύτιμη, υπάρχουν μερικές τροφές που σύμφωνα με τους διατροφολόγους μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους στο σώμα μας.

1.Λαχανικά


photo by @aliet kitchen on Unplash

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τα λαχανικά έχουν την ικανότητα να βοηθούν στην πέψη ενώ είναι αναγκαία για μια ισορροπημένη διατροφή. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της ενέργειας και κατ’ επέκταση μείωση του άγχους.

2. Blueberries

photo by @Joanna Kosinska on Unplash

Ακριβώς όπως τα λαχανικά, τα φρούτα είναι επίσης γεμάτα φυτικές ίνες, οι οποίες, και πάλι, μπορούν να παίξουν ρόλο στην ανακούφιση του άγχους. Αλλά ιδιαίτερα τα βατόμουρα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους.

3. Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση και είναι πλούσιες σε προβιοτικά

photo by @rohtopia on Unplash

Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι πλούσια σε προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην αλλαγή της σύνθεσης των βακτηρίων του εντέρου και μέσα από την υπόφυση του εγκεφάλου μειώνουν τα επίπεδα στρες.

4. Ξηροί Καρποί

photo by @thecosmicdesigner on Unsplash

Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά θρεπτικοί. Είναι γεμάτοι με μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, δίνουν ενέργεια και προσφέρουν στον οργανισμό ένα αίσθημα κορεσμού.

5. Ψάρια

photo by @harrisvo on Unsplash

Πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά τα ψάρια είναι μία από τις πιο ιδανικές τροφές για χαλάρωση καθώς δίνουν «τροφή» στον εγκέφαλο μέσα από τα θρεπτικά συστατικά που σου προσφέρουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο σίδηρος που περιέχεται στα όσπρια είναι γνωστός ως μη αιμικός σίδηρος και δεν απορροφάται όσο καλά όσο στα ζωικά τρόφιμα που περιέχουν αιμικό σίδηρο

7 λόγοι για να τρώμε όσπρια

Χάρη στις θρεπτικές τους ιδιότητες τα όσπρια ανεβαίνουν σε ιδιαίτερα υψηλή θέση στην κλίμακα των υπερτροφών. Βάλτε τα, λοιπόν, ...
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ