ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τρόποι να είστε πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά σας

Αυτός ο νέος τρόπος ζωής θα σας φέρει περισσότερη ηρεμία και ευτυχία από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε

Newsroom K

Μια συχνή ερώτηση που τείνουμε να κάνουμε στον εαυτό μας τον τελευταίο καιρό είναι: Πώς μπορώ να είμαι ευτυχισμένη σε έναν τόσο αγχωτικό κόσμο;

Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να ζει αναμεσά μας. Βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και πρέπει να είμαστε ευγνώμων και περήφανοι για τον λαό μας που κατάφερε να πολεμήσει τον αόρατο ιό.

Αλλά παρά το γεγονός ότι η καραντίνα ήρθε στο τέλος της, η καθημερινότητά μας, έχει πλέον αλλάξει ριζικά. Ναι, υπάρχει αβεβαιότητα, φόβος και πιθανότατα δεν υπήρξε ποτέ πιο δύσκολη στιγμή να ζήσεις στο τώρα” Με όλα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και ταυτόχρονα όλοι μαζί σαν ομάδα, κάπου χάνεται αυτή η ανέμελη και ανάλαφρη συμπεριφορά που κάποτε είχαμε. Το καλοκαίρι συνεπάγεται με βόλτες στην παραλία, συνωστισμούς με την παρέα και φυσικά, μακρινά ταξίδια. Φέτος τα πράγματα δεν θα έχουν ως εξής και αυτό μάλλον να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία άγχους και εν μέρη θλίψης.

Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας με τις καλύτερες πωλήσεις, Owen O'Kane εξηγεί πώς να ζήσουμε στο τώρα και να αφήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια στην άκρη.

“Πιστεύω ολόψυχα, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις πραγματικές συνθήκες στη ζωή, μπορούμε όμως να αλλάξουμε την αντιμετώπισή μας απέναντι σε αυτήν. Το να ζήσετε τη στιγμή θα σας σταθεροποιήσει. Θα δημιουργήσει μια άγκυρα και ένα μέρος ασφάλειας σε ταραγμένους καιρούς. Θα δημιουργήσει μια αίσθηση δύναμης που θα σας υπενθυμίζει ότι μπορείτε να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο” δήλωσε ο ίδιος.

Επομένως, όσο απλοϊκό και αν ακούγεται, εδώ θα βρείτε τη δύναμή σας - στο τώρα. Μεγάλο μέρος της ενέργειας που δαπανάτε εστιάζοντας στο μέλλον είναι σπατάλη χρόνου. Τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε είναι ακριβώς μπροστά σας αυτήν τη στιγμή. Η πρόκληση είναι να δώσετε στον εαυτό σας την άδεια να βγείτε από το μέλλον (και το παρελθόν) και να δώσετε όλη σας την προσοχή στο παρόν. Αυτός ο νέος τρόπος ζωής θα σας φέρει περισσότερη ηρεμία και ευτυχία από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Για παράδειγμα, εάν εστιάζετε στην αναπνοή σας για λίγα λεπτά κάθε μέρα, βοηθάτε με αυτό τον τρόπο να ηρεμήσετε το μυαλό σας, και με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται η ευελιξία του. Αφιερώνοντας δέκα λεπτά την ημέρα στον διαλογισμό, μπορεί να αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των νευροπαθών στον εγκέφαλο σας, προς το καλύτερο. Με αποτέλεσμα, η ανταπόκριση του εγκεφάλου στο άγχος να μειώνεται και αυτό μπορεί να καταγραφεί σε μαγνητικές τομογραφίες.

1. Μείωση του άγχους και η αίσθηση του τώρα
Καθώς εστιάζετε στη διαχείριση του τι συμβαίνει εδώ και τώρα, αντί να προσπαθείτε να διαχειριστείτε γεγονότα τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, σύμφωνα με τον Owen O'Kane, θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους. Οι μελλοντικές ανησυχίες οδηγούν σε υπερβολική σκέψη, έτσι η μείωση αυτή θα μειώσει με τη σειρά της και την ανησυχία.

2. Η διάθεσή σας θα βελτιωθεί
Θα σας επιτρέψει να ζήσετε τα γεγονότα στη ζωή σας με περισσότερο ενθουσιασμό το οποίο, σύμφωνα με μελέτες, έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεση σας.

3. Βελτιώσεις στη συγκέντρωση
Επιπλέον βελτιώσεις στη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και τη μνήμη είναι μερικά από τα αποτελέσματα που θα σας φέρει αυτός ο νέος τρόπος ζωής εστιάζοντας στο “τώρα”.

4. Μια ανανεωμένη εκτίμηση
Επίσης, θα σας κάνει να νιώσετε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχετε στη ζωή σας την παρούσα στιγμή.

5. Βελτιωμένη επίγνωση του τι είναι σημαντικό
Η συγκέντρωση στο παρόν θα φέρει την ανάπτυξη μιας βελτιωμένης συνειδητοποίησης για το τι συμβαίνει στη ζωή σας αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα να σας επιτρέψει να λάβετε καλύτερες αποφάσεις όταν πρόκειται να κάνετε μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας.

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση