ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

7 λόγοι που θα σας κάνουν να εντάξετε το μέλι στη διατροφή σας

Μάθετε όλα τα οφέλη αυτής της υπερτροφής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το «νέκταρ των θεών» δεν είναι απλά ενσωματωμένο στην καθημερινότητά μας ως παραδοσιακό προϊόν της μεσογειακής κουζίνας, αλλά αποτελεί τον καθημερινό σύμμαχο της υγείας μας, εφόσον έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Αυτή η γλυκαντική ύλη, πέραν του ότι είναι πεντανόστημη, είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει αλλά και να αποτρέψει διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε παρακάτω, 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να συμπεριλάβετε το μέλι στη διατροφή σας.

1. Αποτελείτε από απλά σάκχαρα
Τα σάκχαρα που περιέχει το μέλι απορροφουνται αμέσως από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να είναι μια άμεση πηγή ενέργειας, κατάλληλη για οποιονδήποτε χρειάζεται ένα boost.

2. Περιέχει ανόργανα στοιχεία
Αυτά τα ανόργανα στοιχεία, πιο συγκεκριμένα τα ιχνοστοιχεία, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, τα οποία αποτελούν δομικά συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, όπως επίσης και στην ρύθμιση της οξύτητας του στομαχιού.

3. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες
Το μέλι συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, αυξάνοντας τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς και μειώνοντας τα προβλήματα στο στομάχι.

4. Περιέχει σίδηρο
Η κατανάλωσή του μελιού, βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας.

5. Το ιδανικό «φάρμακο» για το hangover
Το μέλι είναι ένα προϊόν που βοηθά σημαντικά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος από το σώμα.

6. Υψηλή περιεκτικότητα χολίνης
Αυτή η ουσία βοηθά στη δυσκοιλιότητα.

7. Διαθέτει αντιμικροβιακή δράση
Είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό και την απολύμανση πληγών, ενώ ταυτόχρονα, το μέλι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Όσον αφορά τους διαβητικούς
Το μέλι είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή από τη ζάχαρη, ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό που σας παρακολουθεί όσον αφορά τις επιτρεπτές ποσότητες.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση