ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

7 πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν πίνουμε νερό

Μειώνεται η αντοχή μας και αυξάνουμε το αίσθημα της κόπωσης

Newsroom K

Όταν δεν προσφέρουμε στο σώμα μας όσο νερό χρειάζεται, τότε:

1. Μειώνουμε την αντοχή μας και αυξάνουμε το αίσθημα της κόπωσης. Μέσα στην ημέρα χάνουμε αρκετό νερό το οποίο αν δεν το αντικαταστήσουμε, αναγκάζουμε την καρδιά μας να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για οξυγόνωση των ζωτικών οργάνων αφού το αίμα έχει γίνει παχύρευστο.

2. Προκαλούμε γαστρεντερικές διαταραχές, ακόμη κι αν ο οργανισμός μας δεν έχει την προδιάθεση για κάτι τέτοιο. Η διαδικασία της πέψης χρειάζεται νερό. Αν το σώμα μας είναι αφυδατωμένο, η διαδικασία αυτή καθυστερεί και έτσι αναπτύσσονται επιπλέον βακτήρια στο έντερο τα οποία αντί να αποβληθούν, απορροφώνται από το εντερικό σύστημα.

3. Η αναπνοή μας δεν είναι το ίδιο δροσερή. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον κάπνισμα και τον καφέ, όταν δεν καταναλώνουμε αρκετό νερό τα ανεπιθύμητα οξέα παραμένουν στην περιοχή και έτσι δεν «καθαρίζεται» η αναπνοή μας.

4. Μειώνεται ο ρυθμός του μεταβολισμού και αυξάνουμε την κατακράτηση υγρών. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός του ανθρώπου, αυξάνεται και γίνεται πιο αποτελεσματικός όταν ο οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος.

5. Τρώμε περισσότερο, μπερδεύοντας το αίσθημα της δίψας με εκείνο της πείνας. Συστήνεται μάλιστα η κατανάλωση δύο ποτηριών νερού πριν από κάθε κυρίως γεύμα.

6. Γερνάει η επιδερμίδα μας, αφού δεν ενυδατώνεται επαρκώς για να διατηρήσει την ελαστικότητά της.

7. Έχουμε πονοκεφάλους και ζαλάδες. Δεν είναι τυχαίο που λένε όταν έχουμε πονοκέφαλο, να πίνουμε αρκετό νερό. Η έλλειψη νερού προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό και η αφυδάτωση φέρνει κούραση και άλλα συμπτώματα όπως είναι η ναυτία και ο πονοκέφαλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X