ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

7 tips που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε μέχρι τα 100

Τι αποκάλυψαν ειδικοί μακροζωίας

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Η επιβίωση μέχρι τα 100 ετών μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το DNA, τη διατροφή και τη τύχη. Αν και ο τρόπος που κάποιος φτάνει σε αυτήν την ηλικία παραμένει αβέβαιος, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των εκατοντάχρονων στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.

Το 2021, περίπου 14.000 άνθρωποι είχαν ζήσει μέχρι τα 100 στην εν λόγω περιοχή, σημειώνοντας αύξηση κατά πάνω από 25% μέσα σε μια δεκαετία. Ειδικοί στην μακροζωία αποκαλύπτουν τα μυστικά αυτών των εκατοντάχρονων για μια μακρά και υγιή ζωή.

Το να διατηρεί κανείς τη φυσική του κατάσταση και να είναι ενεργός έχει αναγνωριστεί ως κλειδί για την διατήρηση της υγείας των μυών, των αρθρώσεων και του εγκεφάλου, αλλά επίσης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Age UK, Caroline Abrahams, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών, όπως κατάθλιψη, άνοια, καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, Πάρκινσον και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η γυμναστική. Η αύξηση της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας, όπως το περπάτημα, η αντικατάσταση του ασανσέρ με τις σκάλες ή ακόμη και το κούβαλημα των αγορών σας, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η ζωή κοντά στη θάλασσα φαίνεται να συμβάλλει στη μακροζωία, με τις παράκτιες περιοχές να έχουν το υψηλότερο ποσοστό με άτομα άνω των εκατό ετών. Παρόλο που οι ειδικοί δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για τον λόγο, υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να συνδέεται με την υγιεινή και πλούσια ζωή που οδηγούν οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση