ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτά είναι τα σημεία του σώματος που συχνά ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό

Τα παραλείπετε και εσείς;

mustonline

must.com.cy

ΤΗΣ ΡΙΑΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Είναι πλέον γεγονός, με τον ερχομό του Μάη το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά στο νησί μας και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είναι καθόλου ήπιο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με την μέρα, με τις ακτίνες του ήλιου να κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους. Αυτό πάει να πει πως είναι καιρός να αντικαταστήσουμε το foundation μας με μια αντηλιακή tinted κρέμα ή μια BB cream με ψηλό δείκτη SPF.

Ωστόσο, πέραν του προσώπου, του ντεκολτέ και των ώμων μας, που προστατεύουμε καθημερινά από τον ήλιο, υπάρχουν και μερικά άλλα σημεία στο σώμα μας, που πολλοί ξεχνούν να εφαρμόζουν αντηλιακή κρέμα ή να μην θεωρούν απαραίτητη την προστασία τους από τον ήλιο.

Αυτό όμως είναι λάθος σκεπτικό, επομένως συγκεντρώσαμε τα “αδικημένα" σημεία, στα οποία πρέπει να εφαρμόζετε επιμελώς το αντηλιακό, καθώς το όλο μας το σώμα απαιτεί προστασία από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου.

Mathilde Langevin on Unsplash

1. Το τριχωτό της κεφαλής, είναι μια περιοχή που σπάνια θα προστατευτεί από τον ήλιο εκτός από την χρήση καπέλου ή ομπρέλας. Πλέον τα αντηλιακά μαλλιών, θεωρούνται τόσο απαραίτητα όσο και τα αντηλιακά προσώπου, καθώς πέραν της προστασίας που προσφέρει στην τρίχα από την φθορά του ήλιου, προστατευθεί και το τριχωτό της κεφαλής.

2. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε τα χείλη σας από τις ακτίνες του ήλιου, εφόσον μπορεί να δημιουργηθούν πανάδες στην περιοχή. Το δέρμα των χειλιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, οπόταν ένα lip balm με ψηλό δείκτη SPF είναι mandatory να έχετε πάντα μαζί σας.

3. Μια περιοχή που κοκκινίζει πολύ εύκολα από τον ήλιο, ωστόσο ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντηλιακή προστασία, είναι τα αυτιά μας.

4. Μην αμελείτε ποτέ να προστατεύσετε τον κουντεπιέ, καθώς η αίσθηση του να φοράτε οποιοδήποτε παπούτσι αφού κρούσει το δέρμα από τον ήλιο στην εν λόγω περιοχή, δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση