ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτοπεποίθηση: 5 tips να την κατακτήσετε

Εμπιστεύσου την δύναμη που έχεις μέσα σου.

mustonline

must.com.cy

Δωριάνα Κυριάκου

 Οι εποχές που ζούμε αναγκάζουν τα άτομα να «βάλλονται» συναισθηματικά από πολλές κοινωνικές φόρμουλες που θα «πρέπει» να ακολουθήσουν. Τέτοιες φωνές τείνουν να πλήττουν σημαντικά την αυτοπεποίθηση του ατόμου, «αναγκάζοντάς» τον να αποκλίνει από την πραγματικότητα του να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, στην ανάγκη να «χωρέσεις» στο προαναφερθέν καλούπι.

Αν κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε εσάς, εδώ θα βρείτε κάποιους τρόπους, να κάνετε την αρχή στην επίλυση του προβληματισμού σας.

1. Αγάπα το μέσα:

Το δυσκολότερο task. Η αγάπη για το «μέσα» θα έρθει μόνο όταν καταφέρετε να αποδεχτείτε πλήρως την ολότητα του εαυτού σας. Από τις κοινωνικές πεποιθήσεις, στις βιολογικές ανάγκες, από τα πραγματικά θέλω, στην καθημερινή βιοπάλη, από τις αξίες, στην ηθική. Όλα όσα καταμερίζονται στον ψυχισμό θα ήταν ιδανικό να γίνουν αποδεχτά. Και αν κάτι πραγματικά σας «χαλάει» επενδύστε στην αποκατάστασή του και στην αλλαγή.

2. Αγάπα το έξω:

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας και την εξωτερική μας εμφάνιση, σήμερα βάλλεται όσο ποτέ. Τα καινούρια «κοινωνικά στερεότυπα» αναγκάζουν τα άτομα να στρέφονται στην εικονική πραγματικότητα, και να την πιστεύουν για αλήθεια. Όχι. Το κάθε άτομο αποτελεί ξεχωριστό «καλούπι» όπως γίνεται και με όλα όσα αφορούν την ψυχοσύνθεση. Η αλλαγή στο σώμα να έρθει από την πραγματική επιθυμία για εναρμόνιση και όχι από την καταπίεση του «ιδανικού» σωματότυπου.

3. Επένδυσε στη γνώση:

Το μυαλό. Η πραγματική γνώση, τα χόμπι, οι εμπειρίες και όλα όσα προσφέρουν στο άτομο πληροφορία, είναι η αιτία για εξέλιξη. Επένδυσε σε αυτό που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο, που θα σε ανεβάζει, θα σε κάνει να ξεπερνάς τα όριά σου και θα σε «αναγκάσει» να χαράξεις την δική σου πορεία. Έτσι θα πείσεις το μυαλό σου πως η αλλαγή και η εμπιστοσύνη είναι τόσο μεγάλες αρετές όσο η αγάπη για τη ζωή.

4. Βάλε στόχους:

Στοχοπροσήλωση και εμπιστοσύνη. Βάλε στόχους πρακτικούς, θεωρητικούς, βραχυχρόνιους, μακροχρόνιους και πραγματικούς. Εάν θα βοηθήσει φτιάξε μια λίστα. Ξεκίνα με στόχους που νιώθεις ότι πραγματικά μπορείς να πετύχεις, baby steps, και μετά προχώρα στους πιο δύσκολους. Έτσι θα δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να καταλάβει ότι όντως εάν είσαι άτομο με στόχο μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Ακόμα και την ανιδιοτελή αγάπη για τον εαυτό.

5. Απαλλάξου από την τοξικότητα:

Τεράστιο κεφάλαιο που θα το αναλύσουμε και στο μέλλον, αλλά προς το παρών είναι σημαντική η κατανόηση του γεγονότος, ότι όλες οι φωνές που ακούγονται γύρω μας δεν είναι πάντοτε σοφές. Μάθε να φιλτράρεις και να απαλλάσσεσαι από την «αρνητικά φορτισμένη» ενέργεια. Διώξε από τη ζωή σου τα άτομα που σε κατεβάζουν και επένδυσε σε πιο ουσιαστικές σχέσεις που θα σου προσδώσουν μια αληθινή και ικανοποιητική κριτική με στόχο την καλυτέρευση και όχι την κατάπτωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση