ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δουλεύετε ακόμα από το σπίτι; 5 tips για να αναβαθμίσετε τον χώρο εργασίας σας

Πώς να πάρετε την κατ’ οίκον εργασία σε άλλο επίπεδο

Newsroom K

Με την άρση των μέτρων και το τέλος της καραντίνας, οι περισσότεροι επέστρεψαν στις δουλειές τους... αλλά υπάρχει ακόμη ένα ποσοστό το οποίο δουλεύει ακόμα από το σπίτι. Συνεχίστε να διαβάζετε γιατί θα μοιραστώ μαζί σας κάποια tips τα οποία εάν δεν έχετε εφαρμόσει ήδη στην quarantine καθημερινότητά σας, κάντε το τώρα αφού θα σας αλλάξουν τη ρουτίνα της κατ’ οίκον εργασίας σας.

Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να είστε άνετοι στον χώρο εργασίας σας όπου και αν βρίσκεται αυτός και να κρατάτε πάντα τον πήχη παραγωγικότητάς σας ψηλά. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα πράγματα, που καλό θα ήταν να διευθετήσετε, για να βρεθείτε σε ένα “happy place” κατά τη διάρκεια της εργασίας σας από το σπίτι, εφόσον η γραμμή του να παρασυρθείτε, να αμελήσετε όσα έχετε να κάνετε και να αφαιρεθείτε σε άλλα πράγματα του σπιτιού είναι πολύ λεπτή.

1. Σωστός φωτισμός και εξαερισμός δωματίου
Βεβαιωθείτε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μπόλικο φυσικός φως στο δωμάτιο το οποίο δουλεύετε. Ανοίξτε όλα τα παράθυρα του δωματίου έτσι ώστε να μπαίνει το φως του ήλιου αλλά ταυτόχρονα να εξαερίζεται ο χώρος. Ο καθαρός, φρέσκος αέρας είναι εξίσου, ένα σημαντικό στοιχείο για μια ομαλή και παραγωγική ήμερα εργασίας, εφόσον η κλεισούρα μπορεί να φέρει και ζαλάδα.

2. Ορθή στάση του σώματος
Δεν θα σας πρότεινα να εργάζεστε πάνω σε έναν πολύ μαλακό καναπέ ή μια πολύ σκληρή καρέκλα. Το κατάλληλο θα ήταν να βρείτε κάτι ενδιάμεσο για να μπορέσετε να είστε άνετοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα σας συνιστούσα να επενδύσετε πάνω σε μια καρέκλα γραφείου εάν δεν έχετε ήδη ή να βάλετε ένα μαξιλάρι πίσω στην πλάτη σας αν τελικά επιλέξετε να δουλέψετε πάνω σε μια κανονική καρέκλα τραπεζαρίας. Βεβαιωθείτε πως δεν καμπουριάζετε μπροστά από τον υπολογιστή σας γιατί αυτό ίσως οδηγήσει σε πιο σοβαρά, μακροχρόνια προβλήματα με τη σπονδυλική σας στήλη.

3. Καθαρίστε τον χώρο εργασία σας
Είτε επιλέξετε να δουλέψετε από την τραπεζαρία είτε από το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας, βεβαιωθείτε πως ο χώρος είναι καθαρός και συγυρισμένος. Μην αφήσετε τίποτα πάνω στο γραφείο που θα σας αποσπάσει την προσοχή. Φυλάξτε όλα σας τα βιβλία, τις φωτογραφίες σας σε κορνίζα και τα στυλό σας σε ένα συρτάρι.

4. Διακοσμήστε τον χώρο σας με φυτά
Διακοσμώντας τον προσωπικό σας χώρο με τα αγαπημένα σας λουλούδια ή μικρές χειροποίητες γλάστρες, θα έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στη φύση έστω και αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι. Επίσης η διάθεσή σας θα είναι πιο ευχάριστη... χωρίς καμία αμφιβολία.

5. Η οργάνωση είναι σημαντική
Επενδύστε πάνω σε έναν πίνακα που να μπορείτε να γράφετε πάνω του με μαρκαδόρους ή ένα μεγάλο ημερολόγιο για να μπορείτε να καταγράφετε καθημερινά, το "To do list" σας. Η οργάνωση είναι πολύ σημαντική ειδικά όταν το σπίτι σας γίνεται πλέον ο χώρος εργασίας σας.

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση