ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Είναι η κατάθλιψη μια νέα πανδημία;

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναπτύξει συμπτώματα κατάθλιψης μετά την έναρξη της πανδημίας

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Στατιστικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι 1 στους 4 ανθρώπους παγκοσμίως έχει αναπτύξει αισθήματα άγχους και κατάθλιψης λόγω της πανδημίας. Με μελέτες να βρίσκουν αύξηση της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής και αγχώδους διαταραχής της τάξεως του 28% και 26% αντίστοιχα. Με τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας να υποστηρίζει πως πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναπτύξει συμπτώματα κατάθλιψης μετά την έναρξη της πανδημίας, τονίζοντας πως βρισκόμαστε ήδη σε μία ένα νέο είδος πανδημίας, με έντονο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με το DSM IV-TR, το εγχειρίδιο ψυχολογίας «Η Μείζων Καταθλιπτική διαταραχή (Κατάθλιψη) είναι η πιο συχνή από τις διαταραχές διάθεσης, η οποία επηρεάζει αρκετά τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς ενός ατόμου. Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η λύπη ή η έλλειψη του ενδιαφέροντος για δραστηριότητες στην καθημερινότητα του ατόμου. Η μείζων καταθλιπτική διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων και να μειώσει το επίπεδο λειτουργικότητας και ζωτικότητας του ατόμου».

Διαβάστε περισσότερα στο must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση