ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είναι υγιεινό να πίνουμε νερό πριν τον ύπνο;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Όπως πολλοί από εμάς, πιθανότατα έχετε ένα ψηλό ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας, έτοιμο αν το χρειαστείτε μέσα στην νύχτα ή το πρωί όταν ξυπνήσετε.

Ποια είναι όμως τα οφέλη (και τα πιθανά μειονεκτήματα) του πόσιμου νερού ακριβώς πριν τον ύπνο; Ενώ η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντική για πολλούς λόγους, υπάρχουν επίσης τρόποι να χρονομετρήσετε σωστά την πρόσληψη νερού.

Η ειδική για τις διαταραχές ύπνου Jessica Vensel Rundo, εξηγεί γιατί πρέπει να προσέχετε πόσο νερό πίνετε πριν τον ύπνο.

«Γενικά, δεν συνιστούμε να πίνετε μεγάλη ποσότητα νερού πριν τον ύπνο, αλλά μια μικρή ποσότητα είναι καλή», λέει.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να σταματήσετε να πίνετε νερό;

Συχνά συνιστάται να σταματήσετε να πίνετε νερό δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν «πλημμυρίζετε» το σώμα σας με επιπλέον υγρά που μπορεί να σας προκαλέσουν να πάτε στην τουαλέτα στην μέσα της νύχτας.

Εάν χρειάζεται να πιείτε λίγο νερό πριν κοιμηθείτε - είτε επειδή το στόμα σας στεγνώνει είτε πρέπει να πάρετε νυχτερινά φάρμακα - λίγο είναι εντάξει.

«Κατά γενικό κανόνα, πίνετε λιγότερο από ένα ποτήρι νερό τις τελευταίες δύο ώρες πριν τον ύπνο, αν χρειάζεται. Και πιείτε μικρές γουλιές», συμβουλεύει η Δρ Jessica Vensel Rundo.

Υπάρχουν οφέλη από την κατανάλωση νερού πριν τον ύπνο;

Σε μέτριες ποσότητες, το να πίνετε νερό το βράδυ μπορεί να είναι ευεργετικό. Το νερό είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που κρατά το σώμα σας ενυδατωμένο, τις αρθρώσεις λιπαίνονται, διασπά τα απόβλητα και πολλά άλλα.

«Είναι απλώς θέμα να το εξισορροπήσουμε και να μην έχουμε μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως πριν τον ύπνο», λέει η Δρ Vensel Rundo. «Δεν θέλετε να πάτε για ύπνο όταν αισθάνεστε ξηροί και διψασμένοι, αλλά δεν θέλετε επίσης να πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό».

Εδώ είναι μερικά οφέλη από την παραμονή ενυδατωμένη πριν τον ύπνο:

Καθαρίζει το σώμα σας

Η ενυδάτωση όλη την ημέρα και το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των αποβλήτων στο σώμα σας και στην απελευθέρωση των τοξινών μέσω του ιδρώτα.

Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας

Εάν βρίσκεστε σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον ή αισθάνεστε ιδιαίτερα ζεστοί, το να δροσίζετε το σώμα σας με λίγο νερό μπορεί να είναι ευεργετικό πριν τον ύπνο. Δοκιμάστε να πιπιλίζετε παγάκια ή να πίνετε μικρές γουλιές νερό πριν τον ύπνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση