ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί οι στόχοι που θέτουμε τον Σεπτέμβρη είναι οι πιο σημαντικοί;

Οι στόχοι του Σεπτέμβρη είναι πιο σημαντικοί και από αυτούς της νέας χρονιάς

Kathimerini.gr

Της Στυλιάνας Κυριάκου

Όσο κι αν ο ερχομός του Φθινοπώρου μας απογοητεύει, καθώς σηματοδοτεί τη λήξη του καλοκαιριού, μπορούμε να δούμε την έναρξή του ως την καταλληλότερη ευκαιρία για να θέσουμε νέους στόχους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε τους νέους μας στόχους όταν υποδεχόμαστε τη νέα χρόνια, ωστόσο οι στόχοι που θέτουμε τον Σεπτέμβρη είναι πιο σημαντικοί και από αυτούς της νέας χρονιάς και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πέντε λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό.

Photo by pexels

Ο Σεπτέμβρης ισοδυναμεί με την έναρξη της καινούριας χρονιάς
Είναι αλήθεια ότι από μικροί έχουμε στο μυαλό μας ως τον μήνα που ξεκινά η νέα χρονιά, αφού τότε αρχίζει το σχολείο, η νέα σεζόν και οι τηλεοπτικές σειρές. Κι αφού όλα τα καινούρια ξεκινούν τον Σεπτέμβρη, τι καλύτερο από το να θέσει κανείς τους στόχους του και να ξεκινήσει κάτι καινούριο;

Καλύτερη διάθεση
Οι διακοπές μας ανανεώνουν, μας προσθέτουν μια φρεσκάδα και επιστρέφουμε από αυτές με άλλο αέρα. Σε αντίθεση με τον Ιανουάριο, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που βρίσκει σχεδόν όλους τους ανθρώπους με πολλή ενέργεια, γεμάτες μπαταρίες και καλή διάθεση. Ως αποτέλεσμα, έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Ο καιρός είναι ακόμα καλός
Οι καιρικές συνθήκες είναι ένας λόγος που είτε θα μας παρακινήσει να κάνουμε κάτι είτε θα μας αποτρέψει από αυτό. Έχοντας ως παράδειγμα ότι, ερχόμενοι από τις διακοπές νιώθουμε τις περισσότερες φορές την ανάγκη να μπούμε σε πρόγραμμα διατροφής ή να ξεκινήσουμε γυμναστική, ο καιρός του Σεπτέμβρη είναι ό,τι πρέπει. Συνεπώς, η απόφαση για να κάνουμε κάτι καλό για εμάς, το σώμα και την υγεία μας είναι πιο έντονη.

Photo by pexels

Ξεκινούν όλες οι νέες τάξεις
Δείτε τον Σεπτέμβρη σαν μια ευκαιρία να μάθετε κάτι καινούριο ή να ξεκινήσετε κάτι που ήδη αγαπάτε. Αυτό μπορεί να είναι μια ξένη γλώσσα, χορός, μαγειρική κ.ο.κ. Όλες οι δραστηριότητες που γίνονται μέσα σε μια τάξη ξεκινούν τον Σεπτέμβρη. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε μήνα του χρόνου, αλλά γιατί να στερηθείτε την αρχή;

Νέες αποφάσεις (και όχι μόνο)
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το καλοκαίρι είναι η περίοδος που επισκεπτόμαστε νέα μέρη, αλλάζουμε παραστάσεις και εικόνες. Η ανάγνωση ενός βιβλίου και η εικόνα της θάλασσας είναι ικανή να εμπνεύσει τους ανθρώπους και να δημιουργήσει όνειρα, σκέψεις, αλλά και προβληματισμούς. Όλα αυτά στριφογυρνάνε στο μυαλό μας καθώς υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου και μας παρακινούν να κάνουμε κάτι καινούριο, ίσως κάτι που θέλαμε καιρό και δεν βρισκόταν η κατάλληλη στιγμή. Αυτές οι «καλοκαιρινές» σκέψεις και εικόνες που μένουν στο μυαλό μας είναι συχνά η αφορμή για να κάνουμε επιτέλους κάτι που θα μας ανανεώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ