ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Gin tonic VS λευκό κρασί: Ποιο ποτό να προτιμήσετε εάν κάνετε δίαιτα

Τελικά ποιο είναι το πιο «υγιεινό» ποτό;

must.com.cy

Όταν ετοιμαζόμαστε για μια βραδινή έξοδο με την παρέα μας ή με τον/την σύντροφό μας, γνωρίζουμε εξαρχής ότι θα πιούμε σίγουρα ένα με δύο ποτάκια. Ειδικά εάν μεσολαβεί τριήμερο όπως τη συγκεκριμένη περίσταση, η διάθεσή μας τείνει να είναι πιο χαλαρή, θέλοντας να ξεφύγουμε λίγο από τη ρουτίνα με ένα ποτό, μουσική και όμορφες στιγμές.

Φτάνοντας λοιπόν στον προορισμό μας, κομψές, περιποιημένες και αρωματισμένες, πιάνοντας το drink menu στα χέρια μας, αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τι επιλογή ποτού να κάνουμε, εφόσον έχουμε στο πίσω του μυαλού μας τη δίαιτα που κάνουμε.

Σε περίπτωση που αμφιταλαντεύεστε και εσείς μεταξύ των universally known «healthy» ποτών, που δεν είναι άλλα από το λευκό κρασί και το gin tonic, τότε συνεχίστε το διάβασμα, γιατί εμείς αναλύσαμε πλήρως αυτά τα δύο ποτά, κάνοντας την επόμενη παραγγελία σας στο αγαπημένο σας spot, ευκολότερη.

Gin VS wine: Ποιο από τα δύο έχει τις λιγότερες θερμίδες;

Το gin tonic θεωρείται γενικά πιο υγιεινή επιλογή, καθώς έχει λιγότερες θερμίδες από το κρασί και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη. Επίσης, μπορείτε να το κάνετε να έχει ακόμα λιγότερες θερμίδες εάν επιλέξετε για μίξερ τη σόδα αντί το tonic.

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζετε ότι ένα ποτήρι κρασί έχει μια επίδραση «μετα-καψίματος», η οποία ενθαρρύνει το σώμα σας να καίει θερμίδες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Αυτό που φέρνει το τζιν στη νικητήρια θέση ωστόσο, είναι η περιεκτικότητα του σε ζάχαρη που είναι χαμηλή.

Για παράδειγμα, ένα ποτήρι gin tonic των 210 ml περιέχει 115 θερμίδες και είναι περίπου 55 θερμίδες λιγότερες από ένα κανονικό ποτήρι κρασί.

Ποιο είναι τελικά πιο υγιεινό;

Το gin με tonic θεωρείται γενικά πιο υγιεινή επιλογή καθώς δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη. Ωστόσο, το κρασί έχει τα δικά του οφέλη για την υγεία, όπως το ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Επίσης το λευκό κρασί περιέχει περισσότερο μαγνήσιο από το gin. Πιο συγκεκριμένα, το λευκό κρασί περιέχει 10mg μαγνησίου, ενώ το τζιν περιέχει 0mg.

Το να επιλέξετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αντί για το λευκό είναι πάντα μια ίσως πιο healthy επιλογή αφού έχει αποδειχτεί ως μέχρι και καλό για την υγεία λόγω των αντιοξειδωτικών του ουσιών - αν καταναλώνεται με μέτρο.

Στην τελική, ότι ποτό και αν επιλέξετε τελικά να καταναλώσετε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μέτρο είναι το κλειδί στην επιτυχία. Πρέπει να βρείτε μια ισορροπία και να τα απολαμβάνετε με μέτρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση