ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η πρώτη φάση άρσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων έλαβε χώρα στο νησί μας

Με την χαλάρωση των μέτρων λοιπόν δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους

Newsroom K

Η πρώτη φάση άρσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων έλαβε χώρα στο νησί μας την Δευτέρα 4 Μαΐου, το οποίο αποτελεί μεγάλο γεγονός για την κοινωνία μας εφόσον άρχισε η επαναλειτουργία καταστημάτων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων όπως επίσης οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα επιστρέψαν στις δουλειές τους.

Με την χαλάρωση των μέτρων λοιπόν δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για αγορές πρώτων υλών αλλά και για σκοπούς ψυχαγωγίας εφόσον όλοι βρισκόμασταν υπό περιορισμό σχεδόν δύο μήνες.

Είναι ευχάριστο το γεγονός πως οι πλείστοι πολίτες προστατεύονται με τη χρήση μάσκας και γάντια μιας χρήσης ενώ οι καταστηματάρχες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας διαθέτοντας αντισηπτικά στην είσοδο κάθε καταστήματος και μερικοί ακόμα προσφέρουν μάσκες και γάντια στους πελάτες.

Μια από τις υπεύθυνες ενός καταστήματος ένδυσης στην ‘Εγκωμη δήλωσε "Είναι ευχάριστο να βλέπω τους πελάτες να λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα από μόνοι τους και να μην νιώθουν ακόμα άνετα με το να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και γάντια. Μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού και πραγματικά χαίρομαι με την αντιμετώπιση του Κυπριακού λαού απέναντι σε αυτό το πρόβλημα”.

Πολίτες επίσης ρωτήθηκαν από την δημοσιογραφική ομάδα του must για ποιο σκοπό έκαναν την εξόρμησή τους στα μαγαζιά την Τετάρτη 6 Μαΐου. Μερικές από τις απαντήσεις ήταν οι πιο κάτω.
“ Ήθελα να πάρω μια μικρή δόση ελευθερίας μετά από ενάμιση μήνα αυστηρού περιορισμού. Εννοείται όμως πως δεν θα βγω από το σπίτι χωρίς μάσκα και γάντια εφόσον όλοι μας παλεύουμε για να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι με τις οικογένειες μας. “

“Είμαστε πλέον υπεύθυνοι για την υγεία μας, δεν υπάρχει χώρος για απερίσκεπτες ενέργειες. Η χρήση της μάσκας είναι πλέον ζωτικής σημασίας μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως ο ιός από την Κύπρο για τα καλά!” δήλωσε ένας άλλος πολίτης.

 

Παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον τόσο μεγάλο κίνδυνο στο νησί μας, λίγοι ήταν οι πολίτες που παραβρέθηκαν στα καταστήματα σύγκριση με την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους. Τόσο στην Έγκωμη στην 28ης Οκτωβρίου, στην οδό Σταυρού και στην Λήδρας, οι δρόμοι δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από καταναλωτές, αντιθέτως, ο κόσμος φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πρακτικός αλλά ταυτόχρονα και πιο προσεκτικός στις μετακινήσεις του.

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ
X