ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ημέρα της Γυναίκας: 5 τρόποι να δείξεις στον εαυτό σου πόσο πολύ τον αγαπάς

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

must.com.cy

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) και μπορεί οι γυναίκες να πρέπει να υμνούνται καθημερινά για τον αγώνα και τις ισορροπίες που πρέπει να κρατήσουν στη ζωή τους, ωστόσο η ημέρα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε πως είμαστε ικανές για όλα και να περιποιηθούμε λίγο τον εαυτό μας. Παράλληλα, αποτελεί η ιδανική ευκαιρία για να δείξουμε στον εαυτό μας πόσο πολύ τον αγαπάμε. Πριν όμως δούμε μερικές ιδέες, αξίζει να θυμίσουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. 

Δείτε στην συνέχεια πέντε απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δειξετε στον εαυτό σας πόσο πολύ τον αγαπάτε και παράλληλα, να αυξήσετε να την αυτοεκτίμησή σας ώστε να εξασφαλίσετε την ευτυχία σε ψυχολογικό επίπεδο και να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων σας για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας σε πρακτικό επίπεδο.

1.Μην επενδύετε σε τοξικές σχέσεις

Πρέπει να αναλογιστείς τις σχέσεις που είχες ως τώρα στην ζωή σου και να πάρεις επιτέλους την απόφαση να αφήσεις πίσω σου όσες από αυτές είναι τοξικές. Εννοείται, πως πρέπει να σταματήσεις να επενδύεις σε αυτές.

2.Αλλάξτε τρόπο σκέψης

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αποτέλεσμα αρνητικών σκέψεων και συμπλεγμάτων που αποκτήσαμε μεγαλώνοντας. Ίσως τώρα ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, κάνοντας πιο θετικές σκέψεις.

3.Αγάπηστε τον εαυτό σας όπως είναι

Κοιτάξου στον καθρέφτη και αγάπησε το άτομο που βλέπεις απέναντι σου με όλες του τις ατέλειες και τις ομορφιές. Είσαι εσύ και είσαι μοναδική!

4.Βρείτε ένα hobby

Απασχολήσου με κάτι που σε κάνει χαρούμενη και δημιουργική. Βρες ένα hobby και επένδυσε σε αυτό. Δώσε όλη σου την ενέργεια σε ότι σε κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη.

5.Επιλέξτε τους κατάλληλους ανθρώπους

Επανασυνδέσου με αυτούς που σε κάνουν να νιώθεις μοναδική. Έναν παλιό φίλο ή έναν συγγενή που σε αγαπάει και σε εκτιμάει όπως είσαι. Έτσι θα νιώσεις ελεύθερη να εκφραστείς χωρίς τον φόβο παρεξηγήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση