ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταπολεμήστε τις αλλεργίες της άνοιξης με αυτούς τους 6 τρόπους

Δακρυσμένα μάτια, μύτη που τρέχει, ξηρός βήχας είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που φέρνει μαζί της

must.com.cy

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την Άνοιξη την καλύτερη εποχή του χρόνου. Για όσους ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες που φέρνει μαζί της, όμως, είναι μία εποχή όχι και τόσο ευχάριστη. Δακρυσμένα μάτια, μύτη που τρέχει, φτερνίσματα, ξηρός βήχας είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που φέρνει μαζί της η "αναγέννηση" της φύσης και ιδού (!) μια σειρά από tips για να τα αντιμετωπίσετε:

1. Βάζοντας στη διατροφή σας περισσότερα προβιοτικά! Πρόκειται για τα "καλά" βακτήρια που βρίσκονται σε προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην αντιδρά πολύ έντονα στα αλλεργιογόνα.

2. Καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς. Τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών, κυρίως τα ωφέλιμα λιπαρά που σας παρέχουν, καταστέλλουν τις φλεγμονές στους ιστούς της ρινικής κοιλότητας και του λαιμού.

3. Φορώντας γυαλιά ηλίου όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ώστε να προστατεύετε τα μάτια σας και κράνος όταν είστε σε μηχανή ώστε να μένει κλειστή η δίοδος για τα αλλεργιογόνα από τη μύτη και το στόμα.

4. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, βγάλτε τα ρούχα σας αμέσως (και κρατήστε τα μακριά από την κρεβατοκάμαρα σας) στη συνέχεια κάντε ένα γρήγορο ντους για να ξεπλύνετε τη γύρη από το δέρμα και τα μαλλιά σας.

5. Ξεπλένοντας τακτικά τα ιγμόρειά σας. Καθαρίζοντας τις ρινικές σας διόδους με αλατούχο διάλυμα είναι μια γρήγορη, φθηνή και αποτελεσματική λύση για την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης.

6. Μειώνοντας στο ελάχιστο τις εργασίες με φυτά και γλάστρες στο μπαλκόνι και στην αυλή. Οι δουλειές κηπουρικής ανασηκώνουν τα αλλεργιογόνα που έχουν καθίσει στο έδαφος και στα φύλλα των φυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση