ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Matcha: Τι είναι και ποια τα οφέλη του

Το συγκεκριμένο τσάι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία το τσάι matcha, ωστόσο πόσα ξέρετε για αυτό; Tι είναι, πώς παράγεται και ποια τα οφέλη του; Δείτε παρακάτω όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε όσον αφορά αυτό το τσάι.

Αρχικά, τί είναι το matcha;
Το matcha είναι ένα Ιαπωνικό τσάι με έντονο πράσινο χρώμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα από τα φύλλα που αναπτύσσουν περισσότερο την χλωροφύλλη.
Αυτό το τσάι γίνεται σκόνη και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να το απολαύσουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Όπως για παράδειγμα σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, σε ζεστά αλλά και κρύα ροφήματα. Το συγκεκριμένο τσάι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, την οποία πολλοί θα χαρακτήριζαν και σαν γρασίδι.

Τι περιέχει;
Όσο και αν δεν το πιστεύετε, αυτό το πράσινο τσάι έχει καφεΐνη όσο ένας καφές εσπρέσο, και μια κούπα τσαγιού matcha περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά όσα δέκα κούπες ενός πράσινου τσαγιού.
Τo matcha έχει 1537 μονάδες ORAC, μια μονάδα μέτρησης που καθορίζει το πόσο αντιοξειδωτικό είναι ένα τρόφιμο. Fun facts, το matcha περιέχει πολλά περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από τα μούρα.

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε αντιοξειδωτικές τροφές;
Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στα τρόφιμα, όπως το σέλινο, τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και τον σκόρδο. Οι αντιοξειδωτικές τροφές εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ς σχηματίζονται λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, της κατάχρησης αλκοόλ ή και λόγω λοιμώξεων.

Πώς μπορούμε να καταναλώνουμε το τσάι matcha;
Το τσάι matcha μπορεί να καταναλωθεί σαν ρόφημα είτε ζεστό είτε κρύο. Η διαδικασία του έχει ως εξής. Μέσα σε μια κούπα, προσθέτουμε την σκόνη matcha και το υγρό με το οποίο θέλουμε να την αναμείξουμε (ζεστό/ κρύο γάλα φυτικό ή κανονικό κτλ) και ανακατώνουμε τα υλικά με ένα bamboo κουταλάκι. Το συγκεκριμένο τσάι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με μεταλλικά στοιχεία γιατί οξειδώνεται.

P.S. Προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι και προτιμήστε γάλα βρώμης για την εκτέλεση του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πως φτιάχνετε ένα matcha latte.

 

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στόχος είναι, να χαθούν τα κιλά που προστέθηκαν, να αντισταθμιστεί η αυξημένη πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών οξέων και του αλκοόλ

Διατροφή μετά τις γιορτές

Είναι η περίοδος όπου επιβάλλεται αποτοξίνωση από το κόκκινο κρέας, τα πολλά γλυκά, τα υπερβολικά λιπαρά και το αλκοόλ
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ