ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια έρευνα αποκαλύπτει πώς αισθάνονται οι άντρες και οι γυναίκες

«Οι άντρες αγχώνονται για τα λεφτά, οι γυναίκες για οικογένεια και φίλους»

Newsroom K

Όπως λοιπόν αναφέρει μια έρευνα του πανεπιστημίου UCL, κατά την διάρκεια της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι άντρες ανησυχούν περισσότερο για τα οικονομικά και τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο την ευημερία των συγγενικών τους προσώπων εκφράζουν συνολικά περισσότερο άγχος από τους άντρες.

Να σημειώσουμε πως σχεδόν το 7% των λέξεων που ανέφεραν οι άντρες όταν ρωτήθηκαν για τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κορωνοιό σχετίζονταν με τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στην κοινωνία στο σύνολό της και την οικονομία της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσό στις γυναίκες ήταν μόλις 2,5% .

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της έρευνας, η καθηγήτρια Μπένετ Κλάινμπεργκ από το βρετανικό πανεπιστήμιο «UCL» δήλωσε πως: «Στην επικοινωνία τους, οι γυναίκες τείνουν να μιλούν περισσότερο για τους φίλους και την οικογένειά τους, ενώ οι άνδρες επικεντρώνονται περισσότερο στα χρήματα και τη δουλειά. Τώρα όμως με τον κορωνοιό, το γλωσσικό αυτό χάσμα διευρύνθηκε».

 

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ
X