ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήπως χρειάζεστε off από την δουλειά;

Πότε θα καταλάβεις ότι έφτασε η στιγμή για break;

must.com.cy

Της Δέσποινας Άσπρου

Αυτήν μάλλον την στιγμή κάθεσαι στην αναπαυτική καρέκλα σου, κοιτάς την τσάντα με το laptop σου που είναι έτοιμη για την αυριανή ημέρα και σκέφτεσαι πως αυτή την Δευτέρα για κανέναν λόγο δεν θες να πας δουλειά. Παράλληλα, αισθάνεσαι ταλαιπωρημένη και διακαώς επιθυμείς μια αλλαγή προκειμένου να ξεκουραστείς. Με το καλοκαίρι όμως να πλησιάζει, διστάζεις να ζητήσεις άδεια αυτή την περίοδο. Κι όμως, αν έχεις την ανάγκη να πάρεις μια-δυο μέρες ρεπό, για το καλό της ψυχικής σου υγείας θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη τους ενδοιασμούς και να ακούσεις τα θέλω σου.

Όπως αναφέρει η Cynthia Pugh, ιδρύτρια συμβουλευτικής εταιρείας για γυναίκες που θέλουν να κάνουν μετάβαση στην καριέρα τους, αν αισθάνεσαι συνεχή κούραση, πόνο στο σώμα και ο χρόνος που χρειάζεσαι για να υλοποιήσεις ένα project έχει αυξηθεί δραματικά, τότε έφτασε η στιγμή για ένα break.

«Αν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης του πότε αισθανόμαστε καλά και πότε όχι και νιώθουμε εξαντλημένοι, τότε χρειαζόμαστε ρεπό. Για μερικούς πιθανόν η μια ημέρα να μην είναι αρκετή, ίσως χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στις πνευματικές και σωματικές ανάγκες για να φροντίσουμε τον εαυτό μας», τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια.

Στην περίπτωση λοιπόν που πάρεις την απόφαση να ζητήσεις ρεπό, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως το break σου θα περιλαμβάνει ξεκούραστες στιγμές. Τι εννοούμε; Ότι θα πρέπει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και σαφώς να αφήσεις το laptop και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου στην άκρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ