ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντηλιακό;

Τα αντηλιακά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να έχουν διάρκεια δράσης μέχρι και τρία χρόνια αλλά

Newsroom K

«Θα χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντιηλιακό. Δεν έχει τελειώσει... Μπορώ;»

Κάποια αντηλιακά αναγράφουν τη διάρκεια ζωής τους στη συσκευασία τους ,κάτι που σημαίνει ότι με το άνοιγμα του προϊόντος και πέραν αυτής, ο δείκτης προστασίας δεν λειτουργεί. Για την ακρίβεια, στη συσκευασία θα δείτε ένα κυκλάκι με ένα αριθμό μέσα όπως 6Μ, 12Μ κ.ό.κ.

Αν το προϊόν ανοιχτεί και συμπληρωθούν οι μήνες που αναγράφονται, τότε δεν έχετε δείκτη προστασίας παρά μια ενυδατική κρέμα. Παρόλα αυτά ακόμα και αν το αντηλιακό σας δεν έχει λήξει αλλά έχει περίεργη υφή ή μυρωδιά μην το χρησιμοποιήσετε και να έχετε υπόψη σας ότι οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες μπορούν να το αλλοιώσουν. Για να το διατηρήσετε θα πρέπει να κλείνετε το καπάκι καλά και να το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο που δεν υπάρχει υγρασία.

Τα αντηλιακά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να έχουν διάρκεια δράσης μέχρι και τρία χρόνια οπότε αν έχει το σημαδάκι με τους 12 μήνες (12Μ), δεν είχε εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν έχει αλλοιωθεί τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτος.

Για καλύτερη προστασία από τον ήλιο χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία και δείκτη προστασίας από SPF30 και πάνω.

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση