ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Oι λόγοι που δεν πρέπει να προσθέσετε μέλι στο καυτό τσάι ή καφέ σας

Και μάλλον δεν γνωρίζατε

must.com.cy

Της Ριάνας Στυλιανού

Το μέλι είναι αγαπημένη τροφή του ανθρώπου από την αρχαιότητα, και ως γνωστών, πρόκειται για μία τροφή εξαιρετικά θρεπτική, θεραπευτική και δυναμωτική.

Το μέλι, έχει πλέον αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως για παράδειγμα στο τσάι, τον καφέ μας και σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Η γεύση γίνεται ακόμα καλύτερη ενώ ταυτόχρονα δεν καταναλώνουμε την τοξικότητα που περιλαμβάνει η ζάχαρη.

Ωστόσο, κάτι που ίσως να μη γνωρίζατε, είναι πως το μέλι δεν πρέπει να προστίθεται σε ροφήματα εξαιρετικά ζεστά, και πιο κάτω είναι οι λόγοι.

Svitlana on unspalsh

Το μέλι χάνει όλα του τα θρεπτικά συστατικά όταν βράσει σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία του φτάσει ή ξεπεράσει τους 45 °C, η μεταβολή στη σύστασή του είναι σημαντική. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον χρόνο παραμονής του σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, το μέλι και τα προϊόντα που το περιέχουν είναι γνωστά αλλεργιογόνα. Μετά από θέρμανση στους 45-60 μοίρες, η πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων αυξάνεται.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε το τσάι σας ή τον καφέ σας, θυμηθείτε να μη ρίξετε το μέλι όταν το ρόφημά σας είναι πολύ ζεστό.

Αφήστε το ρόφημα σας να κρυώσει λίγο και μετά προσθέστε το μέλι. Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε (και δεν πρέπει) να το καταναλώσετε σε εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση