ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι λόγοι που πρέπει να αποφεύγεις τα πατατάκια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Τα πατατάκια αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ παγκοσμίως. Αρχικά παρασκευάζονταν από τηγανητές πατάτες, αλλά σήμερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, όπως πατατάκια από παντζάρι, καλαμπόκι και γλυκοπατάτα. Μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους, από τηγανητά έως ψητά. Η διαδικασία παρασκευής επηρεάζει σημαντικά την υγιεινή τους αξία.

Ωστόσο, η συχνή κατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει σε μια διατροφή πλούσια σε ανθυγιεινά συστατικά, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Μια τυπική μερίδα πατατάκια περίπου 28 γραμμάρια περιέχει 149 θερμίδες, 9,5 γραμμάρια λίπος, 1 γραμμάριο κορεσμένα λιπαρά, 148 mg νάτριο, 15 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1 γραμμάριο φυτικές ίνες, 0,1 γραμμάριο ζάχαρη και 1,8 γραμμάριο πρωτεΐνης.

Τα πατατάκια περιέχουν και ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β5 και Β6, καθώς και κάλιο, αλλά σε μικρές ποσότητες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λίπος, καθιστώντας τα πιθανό παράγοντα αύξησης βάρους και υγείας.

Ενδεχομένως, η κατανάλωση πατατάκια καθημερινά μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους, καθώς περιέχουν λίπος και θερμίδες. Για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, είναι σημαντικό να επιλέγετε πατατάκια που παρασκευάζονται με υγιεινά είδη λαδιών και να διαβάζετε τις ετικέτες για να αποφεύγετε τα υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά προϊόντα. Επιλέγοντας υγιεινότερες εναλλακτικές επιλογές σνακ, μπορείτε να διατηρήσετε την υγεία σας σε καλή κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση