ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πονοκέφαλος: 5 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, ωστόσο τα παρακάτω tips ίσως σας βοηθήσουν

Newsroom K

O πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από πολλούς και διάφορους λόγους και είναι το συχνότερο σύνδρομο πόνου παγκοσμίως. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, και η λύση για την οριστική αντιμετώπισή του είναι να εντοπίσετε την αιτία που τον προκαλεί.

Εάν οι πονοκέφαλοι σας είναι συχνοί και έντονοι, τότε απαιτείται η επίσκεψή σας στους ειδικούς για να σας συμβουλέψουν περεταίρω. Ωστόσο υπάρχουν και μερικοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, που ίσως σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτόν.

1. Το νερό είναι ζωή: H ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί και μειώνει την ένταση του πονοκεφάλου. Έτσι είναι σημαντικό να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα νερό, εάν αυτό το φαινόμενο πόνου είναι συχνό.

2. Εισπνεύστε πιπέρι: Πιο συγκεκριμένα, πιπέρι Καγιέν, το οποίο περιέχει καψαϊκίνη. Αυτή η ουσία μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, επομένως βοηθά και με τον πονοκέφαλο. Βάλτε χλιαρό νερό μέσα σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια ρίξτε μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι Καγιέν και ανακατέψτε καλά. Για να το εισπνεύσετε, βρέξτε μια μπατονέτα και εφαρμόστε στο εσωτερικό της μύτης σας.

3. Καταναλώστε αμύγδαλα: Ο πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη μαγνησίου, επομένως η κατανάλωση αμυγδάλων που είναι πλούσια σε μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τον πόνο αλλά και να σταματήσει εντελώς τον πονοκέφαλο.

4. Διαλογισμός: Μια μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Χεριάζετε πολύ συγκέντρωση στο να απομακρύνετε κάθε σκέψη από το μυαλό σας, και αυτό επιτυγχάνεται με εισπνοές και εκπνοές. Ο διαλογισμός συντελεί στη μείωση του άγχους και ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.

5. Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο (apple cider vinegar) πέραν των ισχυρών αντισηπτικών ιδιοτήτων του, μειώνει επίσης και τη φλεγμονή. Σε αναλογία τριών φλιτζανιών ζεστού νερού, προσθέστε ¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο και με μια πετσέτα κάντε κομπρέσες στο μέτωπο.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση