ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πως να διαμορφώσεις το παιδικό δωμάτιο με βάση τις αρχές του Feng Shui

Τι να αποφύγετε ακολουθώντας πέντε βασικές συμβουλές.

must.com.cy

Μαρία Καραμάνου

Εάν είστε νέα μαμά και αναρωτιέστε πως να δημιουργήσετε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο με βάση το Feng Shui, εμείς σας έχουμε τις πέντε βασικές συμβουλές που θα πρέπει να ακουλήθησετε ώστε να δημιουργήσετε κάτι όμορφο αλλά και ταυτόχρονα στιλάτο. Οι ειδικοί στο Feng Shui πιστεύουν ότι το παιδικό δωμάτιο είναι ένας σημαντικός χώρος στο σπίτι, που πρέπει να οργανωθεί και να διακοσμηθεί με έναν τρόπο που να παρέχει στο παιδί αίσθηση άνεσης αλλά και το σημαντικότερο, ασφάλειας. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Feng Shui, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να προάγει την καλή υγεία και τη μάθηση του παιδιού σας.

Μια από τις συμβουλές είναι να διατηρείτε τον χώρο καθαρό και τακτοποιημένο, επενδύοντας σε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, όπως καλάθια διαφόρων μεγεθών. Για να αποφευχθεί η αρνητική ενέργεια θα πρέπει τα παιχνίδια του παιδιού να βρίσκονται μέσα σε κουτιά, σίγουρα όχι στο πάτωμα. Εκτός από την καλύτερη ενέργεια αλλά και την ομορφιά του χώρου, πετυχαίνετε και μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση τραυματισμού. 

Μια σημαντική συμβουλή για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου σας, βασική για το καλό Feng Shui, είναι ο φωτισμός. Αφενός, θα πρέπει να επιλέξετε έναν χώρο με άφθονο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις φυσικές πηγές φωτός, όπως τα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε να διασφαλίζεται η απαραίτητη ενέργεια για το παιδί σας. Αφετέρου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φωτισμοί θα πρέπει να σχεδιαστούν έτσι ώστε να ενθαρρύνουν την ηρεμία και την ανάπαυση του παιδιού. Επιλέξτε φωτιστικά με απαλό φως και αποφύγετε το υπερβολικό φωτισμό, που μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο του παιδιού.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Feng Shui, η τοποθέτηση του κρεβατιού στο παιδικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντική. Η ιδανική θέση για το κρεβάτι είναι στην ανατολική πλευρά του δωματίου, καθώς αυτό επιτρέπει στον πρωινό ήλιο να φωτίζει το δωμάτιο και να ξυπνάει το παιδί με θετική διάθεση. Επιπλέον, η ανατολική πλευρά είναι συνδεδεμένη με το στοιχείο του ξύλου, το οποίο σχετίζεται με την ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα και την ενέργεια της ανανέωσης. Επιπλέον, όταν τοποθετείτε το κρεβάτι, είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή του κάτω από παράθυρο ή στην άμεση πορεία της πόρτας, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια και αναστάτωση στο παιδί. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κρεβάτι με μαλακό στρώμα. 

Η επιλογή των κατάλληλων επίπλων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία ενός υγιεινού και ισορροπημένου περιβάλλοντος στο δωμάτιο των παιδιών. Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Feng Shui, οι κατάλληλες επιλογές είναι εκείνες που είναι φυσικές και οικολογικές, όπως τα ξύλινα έπιπλα. Αυτά τα έπιπλα παρέχουν έναν ζεστό και φιλικό χαρακτήρα στο δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην προώθηση της φυσικής ροής της ενέργειας (qi) στο χώρο. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου και χαλαρωτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, καθώς βοηθάει στην ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας και άνεσης στο δωμάτιο τους.

Η επιλογή του χρώματος του τοίχου είναι σημαντική για την ατμόσφαιρα του δωματίου των παιδιών. Οι παστέλ αποχρώσεις είναι ιδανικές για να δημιουργηθεί ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον στο δωμάτιο. Επίσης, αποφεύγουμε την τοποθέτηση μεγάλων καθρεφτών στο δωμάτιο, καθώς αυτοί μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία στα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σε περίπτωση που θέλουμε να διακοσμήσουμε τον τοίχο, μια οικογενειακή φωτογραφία ή ένα πόστερ με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού είναι μια καλή επιλογή. Αυτό θα δημιουργήσει μια θετική και φιλική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει το παιδί να νιώσει ασφάλεια και άνεση στον χώρο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση