ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψυχολογία: 4 παλέτες χρωμάτων που πρέπει να δοκιμάσετε στον χώρο σας

Η ψυχολογία μας δείχνει ποια χρώματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που νιώθουμε.

must.com.cy

Όταν πρέπει να αποφασίσουμε ποια χρώματα θα επιλέξουμε για τους τοίχους του σπιτιού μας, πολλοί από εμάς τείνουν προς το λευκό. Ωστόσο, υπάρχει μια ψυχολογία που κρύβεται πίσω από τις συγκεκριμένες επιλογές χρωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί στην ψυχολογία των χρωμάτων διερεύνησαν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούν στα χρώματα και ανακάλυψαν ότι η φωτεινότητα του χρώματος (η τονική του αξία, δηλαδή η διαφορά φωτεινότητας από το ανοιχτό στο σκούρο) είναι εξίσου σημαντική με το χρώμα καθαυτό. Η φωτεινότητα του χρώματος και ο βαθμός κορεσμού έχουν ίσο αντίκτυπο με την απόχρωση κατά την εσωτερική διακόσμηση.

Συνεπώς, η επιλογή χρώματος για ένα δωμάτιο αντιπροσωπεύει μόνο το ένα μέρος της διαδικασίας - πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον συγκεκριμένο τόνο του χρώματος. Για παράδειγμα, ένα βαθύ, ζωηρό κόκκινο μπορεί να προκαλέσει δραματική αίσθηση, ενώ ένα απαλό, ροζ χρώμα μπορεί να προσδώσει περισσότερη φιλικότητα. Επιπλέον, ο συνδυασμός διάφορων χρωματικών τόνων είναι ακόμη πιο σημαντικός για τη δημιουργία των κατάλληλων συναισθηματικών αντιδράσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο MUST

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση