ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς ένα πλούσιο πρωινό συμβάλει στην απώλεια βάρους;

Δείτε τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά από νέα έρευνα

must.com.cy

Της Στυλιάνας Κυριάκου

Το πρωινό είναι -ίσως- το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, ωστόσο, πολλές φορές το παραλείπουμε καθώς βιαζόμαστε να φύγουμε από το σπίτι ή επειδή θεωρούμε πως θα γεμίσουμε το σώμα μας με περιττές θερμίδες. Οι περισσότεροι, πίνουν μόνο καφέ πριν φύγουν για τη δουλειά και παίρνουν κάτι μικρό μαζί τους για τον δρόμο ίσα-ίσα για να τσιμπήσουν κάτι.

Μπορεί να θεωρεί την πιο πάνω κατάσταση αρκετά φυσιολογική, όμως, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό λόγω πείνας και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, ένα πλούσιο και ικανοποιητικό σε ποσότητα πρωινό είναι η καλύτερη λύση στην προσπάθεια σου να απαλλαγείς από περιττά κιλά.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία εντόπισαν στα αποτελέσματα της έρευνας πως η κατανάλωση ενός μεγάλου πρωινού είναι προτιμότερη από εκείνη ενός μεγάλου δείπνου πριν από τον ύπνο και αυτό, εξαιτίας του ότι κατά την διάρκεια της ημέρας -εφόσον καταναλώσεις ένα ικανοποιητικό πρωινό- είσαι πιο ήρεμος και παράλληλα, δεν χρειάζεται να καταναλώνεις διαρκώς σνακ - εκ των οποίων αρκετά με πολλές θερμίδες. Οπότε, με αυτό τον τρόπο, είναι πολύ πιο πιθανό να χάσεις βάρος ή έστω να το διατηρήσεις σταθερό.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Τριάντα εθελοντές επιλέχθηκαν για διάστημα δύο μηνών να καταναλώνουν τρία μεγάλα γεύματα μέσα στην ημέρα, τα οποία απέδιδαν συνολικά 1700 θερμίδες στο σώμα. Κατά τον πρώτο μήνα της έρευνας, οι συμμετέχοντες έπρεπε να τρώνε ένα μεγάλο ποσοτικά πρωινό γεύμα, ένα μικρότερο μεσημεριανό και ένα ακόμα πιο μικρό βραδινό, ενώ τον δεύτερο μήνα το μεγάλο γεύμα μετατοπίστηκε στο βραδινό.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, ο χρόνος που καταναλώνονταν το μεγάλο γεύμα δεν είχε καμία διαφορά στην καύση θερμίδων και συνεπώς ούτε και στη λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού. Ωστόσο, η βασική διαφορά εντοπίστηκε στα επίπεδα της πείνας ανάμεσα στο μεγάλο πρωινό γεύμα και το μεγάλο βραδινό δείπνο, τα οποία καταστέλλονται σημαντικά μετά την κατανάλωση ενός πλούσιου πρωινού.

Τι περιείχε το πρωινό της μελέτης;

Το πρωινό της μελέτης περιλάμβανε smoothies, γιαούρτι, αυγά, λουκάνικα και μανιτάρια και όλα περιείχαν άφθονη πρωτεΐνη, που αποτελεί βασικό συστατικό για την αίσθηση πληρότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση