ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από κερί

Το κερί είναι ναι μεν ένας δύσκολος λεκές, απλά χρειάζεται ειδική μεταχείριση

must.com.cy

Εάν λοιπόν σας έχει τύχει να λερώσετε το ρούχο σας με κερί, αρχικά δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Το κερί είναι ναι μεν ένας δύσκολος λεκές, απλά χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Σε αντίθεση με όλους τους λεκέδες που καταπολεμούνται με κάποιο υγρό στοιχείο, το κερί θέλει μια διαφορετική διαδικασία για να αφαιρεθεί από το ύφασμα, μία «πιο στεγνή» θα το λέγαμε.

1. To πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, είναι να αφήσετε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς πάνω στο ρούχο σας, καθώς και να το περάσετε με μερικά παγάκια ούτως ώστε να γίνει εντελώς στερεό.

2. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι βουτύρου αφαιρέστε τα υπολείμματα με ελαφριές κινήσεις, ξύνοντας το κερί από το ύφασμα χωρίς να καταστραφεί.

3. Σε αυτό το σημείο, τα υπολείμματα του λεκέ θα πρέπει να είναι αρκετά διακριτικά, ωστόσο στο επόμενο βήμα θα πρέπει να εφαρμόσετε μια πετσέτα πάνω από τον λεκέ και να τη σιδερώσετε. Βάλτε το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία και όχι σε λειτουργία ατμού. Η επαφή με τη θερμότητα θα κάνει το κερί να λειώσει και να απορροφήθει από το ρούχο/πετσέτα.

4. Τέλος, ρίξτε στο σημείο μερικές σταγόνες από υγρό απορρυπαντικό ρούχων και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο. Σας συνιστούμε να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα με υψηλούς βαθμούς, εάν φυσικά το επιτρέπει το ρούχο, έτσι ώστε να απαλλαχτείτε πλήρως από τον λεκέ κεριού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Οι μήνες που έρχονται, πάντα και για πάντα, λόγω κουλτούρας, θα σημαίνουν για εμάς πολύ περισσότερα από όσα αφήνουμε να εννοηθούν, ίσως γιατί – λόγω και του κλίματος

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά, αφήνει την ερωτική φαντασίωση να «κοιμηθεί».
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ