ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να αποφύγετε το τσίμπημα των κουνουπιών με φυσικό τρόπο

Aυτά είναι τα συστατικά που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την παρουσία των κουνιουπιών!

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Είναι η εποχή που όλοι υποφέρουμε από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών, αλλά αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε χημικά εντομοαπωθητικά που είναι βλαβερά για την υγεία μας. Για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε μια σειρά από συστατικά που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την παρουσία τους, με φυσικό τρόπο:

Δεντρολίβανο
Μπορεί εμείς να απολαμβάνουμε τη μυρωδιά του, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα κουνούπια. Πρόκειται για ένα ιδανικό φυτό για το καλοκαίρι, αφού δεν χρειάζεται πολύ νερό και αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Λεβάντα
Έχει ευχάριστη μυρωδιά και δυνατή εντομοαπωθητική δράση. Μπορούμε να ρίξουμε 10 σταγόνες στον αρωματικό λύχνο και να το αφήσουμε να αρωματίσει τον χώρο ή να προμηθευτούμε λαδάκι λεβάντας για πολλαπλές χρήσεις.

Βασιλικός
Έχει την ιδιότητα να απωθεί τόσο τα κουνούπια όσο και τις μύγες. Εάν θέλουμε, να ενισχύσουμε την αντικουνουπική "άμυνα" του σπιτιού μας, μπορούμε να τον βάλουμε στο μπαλκόνι μας, καθώς χρειάζεται αρκετό νερό και πρέπει να τον βλέπει ο ήλιος έξι με οκτώ ώρες την ημέρα.

Επίσης αν θέλουμε να αποφύγουμε τα κουνούπια είναι να φροντίζουμε ώστε στην αυλή ή στη βεράντα να μην υπάρχουν εστίες με νερό που λιμνάζει. Ανανεώνουμε καθημερινά το νερό στα βάζα μας και αδειάζουμε τα πιατάκια από τις γλάστρες στο μπαλκόνι αφού οποιαδήποτε εστία νερού είναι χώρος αναπαραγωγής κουνουπιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ