ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να ψωνίζετε με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού

Τα μέτρα προστασίας είναι πιο σημαντικά από ποτέ

Newsroom K

Mε την χαλάρωση των προστατευτικών μέτρων και την επαναλειτουργία καταστημάτων εκτός εμπορικών κέντρων έλαβε χώρα στο νησί μας στις 4 Μαΐου Δευτέρα. Με ένα τέτοιο γεγονός δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης για μια εξόρμηση στα μαγαζιά που σίγουρα θα άλλαζε την διάθεση οποιουδήποτε είτε έκανε αγορές είτε όχι. Η γεύση της ελευθερίας και των κανονικών ρυθμών της ζωής μας γίνεται όλο και δυνατότερη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το να προστατεύουμε τον εαυτό μας δεν είναι πλέον απαραίτητο. Τώρα πάρα κάθε άλλη φορά, το να παίρνουμε προστατευτικά μέτρα τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τον συνάνθρωπό μας είναι ζωτικής σημασίας.

Το να μπαινοβγαίνουμε στα πολυσύχναστα μαγαζιά χωρίς μάσκα και γάντια είναι μέγα λάθος. Η συμπεριφορά σας όσο έχει να κάνει με την αγορά ρούχων πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που πηγαίνετε στις υπεραγορές. Δηλαδή η χρήση μάσκας για το πρόσωπο και γάντια μιας χρήσης είναι τα απαραίτητα κομμάτια του συνόλου σας, με όλη την σημασία της λέξης. Το online shopping είναι πιο ασφαλές, αλλά φυσικά δεν είναι εφικτό να αποφεύγουμε τα φυσικά καταστήματα γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πιο κάτω.

1.Oι υπάλληλοι των καταστημάτων πρέπει να φορούν μάσκες καθ’ όλη την διάρκεια της βάρδιας τους όπως και εσείς.
2. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στην είσοδο κάθε καταστήματος. Χρησιμοποιήστε το στην είσοδο αλλά και την έξοδό σας άσχετα αν φοράτε γάντια.
3. Με το που μπαίνετε στο κατάστημα πρέπει να κρατάτε μια λογική απόσταση μεταξύ άλλων πελατών και υπαλλήλων και να μην μιλάτε άσκοπα με άλλο άτομο.
4. Αποφεύγετε να δοκιμάζετε ρούχα και παπούτσια αφού δεν ξέρετε ποιος το έκανε πριν από εσάς.
5. Πλύνετε τα ρούχα που αγοράσατε και μετά δοκιμάστε τα για τη δική σας ασφάλεια.
6. Αποφύγετε την πολυκοσμία, ειδικά τα μικρά καταστήματα με περισσότερα από 20 άτομα.
7. Ένα υποψιάζεστε πως έχετε τα συμπτώματα του ίου μην βγείτε έξω και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
8. Αφού τελειώσετε από το κατάστημα πετάξτε τα γάντια και τη μάσκα σας και απολυμάνετε το τιμόνι αυτοκινήτου με την άφιξή σας στο σπίτι.
9. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια, μύτη και στόμα καθ’ όλη την διάρκεια που βρίσκεστε έξω.
10. Μην επαναχρησιμοποιήσετε τις τσάντες των καταστημάτων.

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ
X