ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σάουνα: Τα οφέλη που έχει στην υγεία μας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Εδώ και έξι χρόνια, βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για την ευτυχία και η Φινλανδία διατηρεί δικαίως αυτήν τη θέση. Το υψηλό προσδόκιμο ζωής, το εισόδημα, η κοινωνική γενναιοφροσύνη και η ψυχική και σωματική υγεία των Φινλανδών συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον ευημερίας. Η «κουλτούρα της σάουνας» αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ευτυχία τους.

Στη Φινλανδία, η σάουνα θεωρείται πολύτιμη και αναγνωρίστηκε ακόμη και από την UNESCO ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς το 2020. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου η σάουνα είναι πολυτελής δραστηριότητα, στη Φινλανδία αποτελεί ουσιώδη μέρος της καθημερινότητας. Οι περισσότεροι Φινλανδοί έχουν σάουνα στα σπίτια τους, και ακόμη και ορισμένοι ηλικιωμένοι γεννήθηκαν σε αυτήν. Αντιλαμβάνεται η σάουνα ως έναν ιερό χώρο, προσφέροντας γαλήνη και ηρεμία.

Τα οφέλη της φινλανδικής σάουνας για την υγεία είναι πολλαπλά:

Για τον εγκέφαλο: Το ζεστό άγγιγμα της σάουνας είναι ευεργετικό για τη λειτουργία των οργάνων και τη γενική υγεία του εγκεφάλου, παρέχοντας προστασία από τους κινδύνους της γήρανσης και αναζωογονώντας το μυαλό.

Για την ψυχική υγεία: Η σάουνα δημιουργεί έναν ασφαλή και απομονωμένο χώρο που προσφέρει ανακούφιση τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, μειώνοντας τα επίπεδα στρες και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου

Για το αναπνευστικό σύστημα: Οι αναζωογονητικές επιδράσεις της σάουνας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ασθμού, χρόνιας πνευμονοπάθειας και πνευμονίας.

Για τη μυϊκή αποκατάσταση: Η σάουνα αποτελεί ιδανικό τρόπο ανακούφισης των καταπονημένων μυών μετά από άσκηση, παρέχοντας απαλή θερμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση