ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Sea Moss: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας

10+1 οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Τα βρύα της θάλασσας, μια θαλάσσια υπερτροφή που λατρεύεται για τα εξαιρετικά οφέλη για την υγεία εδώ και αιώνες. Γνωστό και ως Irish moss ή Chondrus crispus, αυτό το φύκι έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή για τις δυνατότητές του να μεταμορφώνει την υγεία και την ευεξία.

Τα βρύα της θάλασσας συλλέγονται συνήθως στο New England για την εξαγωγή καραγενάνης, ενός ζελατινώδους υδατάνθρακα που χρησιμοποιείται σε αρτοσκευάσματα και καλλυντικά. Αλλά τα βρύα της θάλασσας μπορούν επίσης να καταναλωθούν από μόνα τους και συχνά χρησιμοποιούνται για σούπες και μαγειρευτά.

Το Sea moss gel είναι ένα φυσικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά προϊόν. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ιώδιο, κάλιο και ασβέστιο και είναι καλή πηγή ενυδάτωσης και υδροκολλοειδών. Συχνά χρησιμοποιείται ως παχυντικός και σταθεροποιητικός παράγοντας σε τρόφιμα, καλλυντικά και φάρμακα.

Δείτε πιο κάτω κάποια από τα οφέλη που έχει στην υγεία μας:

1.Είναι ωφέλιμο για την καρδιά

Τα βρύα της θάλασσας είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και άλλα μέταλλα που βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και διατηρούν τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

2.Μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους

Τα βρύα της θάλασσας περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται αλγινικό, το οποίο είναι γνωστό ότι προάγει την απώλεια βάρους δεσμεύοντας τα λιπώδη κύτταρα και εμποδίζοντάς τα να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση του κορεσμού και στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής.

3.Είναι καλή πηγή ιωδίου

Τα βρύα της θάλασσας είναι μια καλή πηγή ιωδίου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, το ιώδιο είναι σημαντικό για τη γνωστική λειτουργία και τη γονιμότητα.

4.Υποστηρίζει την υγεία του εντέρου

Επειδή τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αλγινικό άλας, μπορούν να προάγουν την υγεία του εντέρου δεσμεύοντας τις τοξίνες και τα κακά βακτήρια στο έντερο και εμποδίζοντας την απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Επιπλέον, το sea moss είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην προώθηση υγιών βακτηρίων του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

5.Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας

Το sea moss είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, C και Ε, οι οποίες είναι γνωστό ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

6.Μπορεί να χτίσει μυς και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της προπόνησης

Το sea moss είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Επιπλέον, περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μυϊκού πόνου και στην προώθηση της αποκατάστασης μετά την προπόνηση.

7.Προωθεί το υγιές δέρμα

Τα βρύα της θάλασσας είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες είναι γνωστό ότι προάγουν το υγιές δέρμα. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων.

8.Διώχνει τη βλέννα από το σώμα

Είναι πλούσια σε ιώδιο, το οποίο είναι γνωστό ότι προάγει την αποβολή της βλέννας από το σώμα. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

9.Μειώνει τις φλεγμονές

Τα βρύα της θάλασσας είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.

10.Καθαρίζει το αίμα σας

Να αναφέρουμε ότι οι βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες είναι γνωστό ότι καθαρίζουν το αίμα σας. Επιπλέον, τα βρύα της θάλασσας περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

11.Βελτιωμένη ερωτική ζωή

Τα βρύα της θάλασσας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ερωτικής σας ζωής και περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ΣΜΝ.

 

@theelectrictribe Use this information to experiment and decide for yourself what type of sea moss you prefer. I’m using organic irish moss (chondrus crispus). Wild-crafted & hand picked by 5th generation seaweed farmers. #seamoss #plantbased #preworkworkout #thyroid #foryou Be Healthy - dead prez

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση