ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμβουλές για πριν και μετά την παραλία

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεϊνη, αυξάνει τη μυϊκή μάζα με την άσκηση αλλά συμβάλλει και στην καύση λίπους

must.com.cy

Όσο είμαστε στην παραλία, ειδικά αν συνδυάσουμε αυτή τη δραστηριότητα με παρέα, διψάμε και πεινάμε πολύ. Αν ασχολούμαστε και με τα θαλάσσια σπορ ή παίζουμε ρακέτες, τότε ο κορεσμός έρχεται εξαιρετικά δύσκολα.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

1. Πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι για την παραλία, βάζουμε στο backpack μας ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μπορούμε ακόμη να προμηθευτούμε μία μπάρα δημητριακών ή ρυζογκροφρέτες (χωρίς σοκολάτα).

2. Πριν και μετά την παραλία αποφεύγουμε τη χρήση της ζάχαρης. Αν τώρα υπάρχουν φορές, που η παρέα το επιβάλλει, προτιμήστε το «μικρότερο κακό» απολαμβάνοντας ένα σορμπέ αντί ενός παγωτού ή γλυκού πολλών θερμίδων. Το ίδιο ισχύει και για τα πολύ αλμυρά σνακ.

3. Aν κολυμπάτε αρκετά ή παίζετε για ώρες διάφορα παιχνίδια στην παραλία, όπως π. χ. ρακέτες, καλό θα ήταν να καταναλώνετε κάποιο σνακ ανά 2 με 3 ώρες, για ν’ αναπληρώνετε τη χαμένη ενέργεια. Έτσι θα νιώθετε καλύτερα και θα έχετε το αίσθημα του κορεσμού, ακόμη κι όταν φύγετε από την παραλία.

4. Μετά την παραλία τονώστε και κυρίως, ενυδατώστε τον οργανισμό σας με smoothies ή ένα φυσικό χυμό. Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με φρούτα. Επιλογές που θα σας προσφέρουν ενυδάτωση και ενέργεια.

5. Τέλος δοκιμάστε sticks από φρέσκα λαχανικά, όπως είναι το καρότο και το αγγούρι και καταναλώνετε αρκετή πρωτεϊνη. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεϊνη, αυξάνει τη μυϊκή μάζα με την άσκηση- όπως είναι η κολύμβηση- αλλά συμβάλλει και στην καύση λίπους. Κάθε γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό μας μέχρι και 20%. Ταυτόχρονα διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ενέργειας, ακόμη και στον ήλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ