ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα πράγματα στο σπίτι που μπορείς να καθαρίζεις μόνο μία φορά τον χρόνο

Αν βαριέσαι τα οικιακά, καλό είναι να ξέρεις ποια πράγματα χρειάζονται καθάρισμα μια φορά τον χρόνο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να αποχαιρετήσουμε το 2020 και οι περισσότερες από εμάς ξεκινήσαμε εδώ και μέρες το καθάρισμα του σπιτιού, αφού θέλουμε ο νέος χρόνος να μάς βρει όσο πιο καλά γίνεται. Λογικό. Και ενώ σίγουρα δεν ξέρουμε αν εσύ είσαι υστερική με την καθαριότητα και παλεύεις μανιακώς ή γενικώς εισαι ακατάσταση και δεν δηλώνεις φαν των οικιακών, εμείς σήμερα σου βρήκαμε 5 πράγματα στο σπίτι που καλό είναι να καθαρίζεις μια φορά τον χρόνο. Ω, ναι υπάρχουν και τέτοια. Αν δε ξέρετε σε ποια αναφερόμαστε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στο κείμενο που ακολουθεί και να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη!

1.To τζάκι: Η αλήθεια είναι πως το τζάκι απαιτεί καθάρισμα μόλις τελειώσει ο χειμώνας - όταν δηλαδή σταματήσεις να το χρησιμοποιείς για τη σεζόν.

2.Το πλυντήριο: Αν κάνεις τακτικά πλύσεις μόνο με νερό, σόδα και λευκό ξίδι, το πλυντήριο θα χρειάζεται μόνο μια φορά τον χρόνο καθάρισμα με βρεγμένη πετσέτα.

3.Οι κουρτίνες: Αν δεν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, καλό είναι να ξέρεις πως λόγω του ότι οι κουρτίνες είναι αρκετά ευαίσθητα υφάσματα, χρειάζονται πλύσιμο μόνο μια φορά τον χρόνο.

Photo by Patrick Perkins on Unsplash

4.Τα φώτα: Όπως μπορείς να φανταστείς τα φώτα δεν χρειάζονται καθημερινό πλύσιμο. Εννοείται πως μπορείς να απομακρύνεις εξωτερικά την σκόνη όσο συχνά θέλεις, ωστόσο μόνο μια φορά τον χρόνο είναι απαραίτητο να τα βγάλεις και να καθαρίσεις σχολαστικά με νερό και σαπούνι.

5.Τα χαλιά: Η ιδανικότερη εποχή για να καθαρίσεις ένα χαλί, είναι την άνοιξη - πριν το αποθηκεύσεις.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ