ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελικά είναι καλό ή κακό να πίνουμε τον καφέ μας πριν προγευματίσουμε;

Ποιες οι επιπτώσεις του να πίνετε καφέ πριν από το πρόγευμά σας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελικά είναι καλό ή κακό να πίνουμε τον καφέ μας πριν προγευματίσουμε; Ιδού η απορία! Πόσες φορές έχουμε ξυπνήσει με την ανάγκη να πιούμε τον καφέ μας πριν καλά καλά ξεκινήσει η μέρα μας; Σε εμένα αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, ειδικά όταν το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκα και πολύ καλά. Μια κούπα καφέ το πρωί φαντάζει σαν μια μικρή δόση παραδείσου... αλλά να που οι επιστήμονες έχουν μια άλλη, διαφορετική θεωρία.

Μια έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία, πιο συγκεκριμένα από το British Journal of Nutrition, με περίπου 30 ενήλικες να συμμετάσχουν σε αυτή, έδειξε πως το 50% των ανθρώπων που πίνουν καφέ με το που ξυπνήσουν, πριν ακόμα προγευματίσουν, μπορεί να μπλοκάρουν τον μεταβολισμό τους.

Αυτή η έρευνα λοιπόν, έδειξε πως τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ήταν πολύ πιο ψηλά, σε αυτούς που είχαν άστατο ύπνο και έπιναν καφέ πριν το πρωινό σε σύγκριση με αυτούς που έπιναν τον καφέ τους μετά. Επίσης, αυτή η μελέτη έδειξε πως ανεξάρτητα με την ποιότητα του βραδινού ύπνου σας, η κατανάλωση του πρωινού γεύματος αντί για καφέ, βοηθά στην ισορροπία των σακχάρων στο αίμα.

Με λίγα λόγια, για να ελέγξουμε τα επίπεδα σακχάρου, πρέπει πρώτα να τρώμε το πρωινό μας γεύμα και μετά να απολαύσουμε τον καφέ μας. Με αυτή τη συνήθεια, ξεμπλοκάρουμε τον μεταβολισμό μας αλλά και βελτιώνουμε την υγεία μας γενικότερα.

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Οι μήνες που έρχονται, πάντα και για πάντα, λόγω κουλτούρας, θα σημαίνουν για εμάς πολύ περισσότερα από όσα αφήνουμε να εννοηθούν, ίσως γιατί – λόγω και του κλίματος

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά, αφήνει την ερωτική φαντασίωση να «κοιμηθεί».
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ