ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θέλετε να γίνετε vegan; H προετοιμασία που πρέπει να κάνετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε προτού ξεκινήσετε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η συγκεκριμένη διατροφική τάση του “βιγκανισμού”, όπως λέγεται η απουσία από τη διατροφή του ανθρώπου οποιουδήποτε ζωικού προϊόντος, κέρδισε πρώτα τις ΗΠΑ, πριν εξαπλωθεί στον υπόλοιπο πλανήτη. Αυτός ο τρόπος διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με αποτέλεσμα πλέον να είναι πολύ εύκολο για τους vegans να βρίσκουν εστιατόρια που να προσφέρουν πιάτα αυστηρής χορτοφαγικής διατροφής, εφόσον τα τελευταία 5 χρόνια, οι υπεραγορές φρόντισαν να έχουν πολλά περισσότερα προϊόντα φυτικής παραγωγής. Ακόμα και οι αλυσίδες των fast food- στις σκανδιναβικές χώρες- η McDonalds προσφέρει το χάμπουργκερ McVegan.

Επομένως, εάν σκέφτεστε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο τρέφεστε και να ακολουθήσετε αυστηρά το vegan diet, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι πως δεν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, όπως για παράδειγμα αναιμία, καθώς σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Best Of Vegan (@bestofvegan)

 

Ξεκινήστε σταδιακά, κόβοντας ένα ένα τα ζωικά παράγωγα από τη διατροφή σας, και μόνο τότε θα καταλάβετε τι προσφέρει το καθένα στον οργανισμό σας.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας τον λόγο που σας κινητοποιεί προς αυτή τη διατροφή/lifestyle. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, αρκεί να έχετε ένα clear perspective για τα “θέλω” σας, έτσι ώστε να μπορείτε να μείνετε motivated για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα.

Σε γενικές γραμμές όμως, το να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από φυτικές πηγές και μόνο δεν είναι τόσο δύσκολο, εφόσον (ευτυχώς για εμάς) η μεσογειακή κουζίνα προσφέρει δεκάδες νοστιμότατα πιάτα που να μην έχουν ίχνος κρέατος ή γαλακτοκομικών προϊόντων. Ωστόσο χρειάζεται αρκετή έρευνα για να μάθετε όλα τα “μυστικά” του βιγκανισμού και να φροντίζετε σωστά το σώμα σας. Αρκεί να υπάρχει θέληση.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στραφείτε στον εσωτερικό σας ψυχισμό, αναλογιστείτε αν πράγματι μια τέτοια συνθήκη (του να γίνετε μάνες) είναι ρεαλιστική, συνειδητή και ποθητή και όχι για τα κοινωνικά «πρέπει»

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ηλικία
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ