ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Tips για πιο eco friendly καρναβάλια

4 τρόποi που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις καρναβαλίστικες στολές πιο οικολογικές

must.com.cy

Τα καρναβάλια ξεκίνησαν και οι περισσότερες πόλεις του νησιού ετοιμάζονται για την Κυριακή καθώς πλέον μπορούμε να απολαύσουμε ανενόχλητοι την μεγάλη αυτή γιορτή, δίχως υγειονομικά πρωτόκολλα, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί από εσάς έχετε ήδη προμηθευτεί ή ετοιμάζεστε να αγοράσετε τα κοστούμια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν πιο δημιουργικές και μοναδικές ενδυμασίες που θα φτιάξουν μόνοι τους με αξεσουάρ και ρούχα που έχουν στην ντουλάπα τους.

Αν λοιπόν βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Εμείς αναζητήσαμε και συλλέξαμε πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τις φετινές αποκριές πιο eco friendly και sustainable και σου τις παρουσιάζουμε.

1. Φτιάξε την δική σου μάσκα.

Φέτος τα καρναβάλια αντί να αγοράσεις μία πλαστική μάσκα που πιθανόν δεν θα θες να ξανά φορέσεις του χρόνου μπορείς να φτιάξεις μία με υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι, όπως χαρτόνι, κόλλα και μαρκαδόρους. Έτσι θα εξοικονομήσεις χρήματα και αν έχεις παιδάκια είναι σίγουρα μία καλή ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

2. Βάψου με τα δικά σου χρώματα

Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό και αγοράζουμε βαφές ή χρώματα μακιγιάζ για να βάψουμε το πρόσωπο μας. Αρχικά, οι περισσότερες από αυτές είναι χημικές, αναμφιβόλου ποιότητας και αρκετά δαπανηρές. Tip: Αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο χρώμα μπορείς είτε να δανειστείς από κάποιον είτε να πειραματιστείς με φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι σου.

3. Δεν πετάμε παλιές στολές

Όλοι μας έχουμε παλιές στολές που είτε βαρεθήκαμε είτε δεν είναι πλέον στην επικαιρότητα. Φέτος, αντί να αγοράσεις μία νέα στολή μπορείς να ελέγξεις τις παλιές και να δημιουργήσεις μία καινούργια από διαφορετικά κομμάτια τους. Tip: Αν σου λείπει κάποιο αξεσουάρ ή κάποιο συγκεκριμένο ενδυματολογικό κομμάτι μπορείς να μεταποιήσεις μόνος σου παλιά ρούχα.

4. Χρησιμοποίησε υλικά που έχεις στο σπίτι

Πέραν από τα ρούχα, οι πιο ωραίες στολές είναι αυτές που φτιάχνονται από φυσικά υλικά όπως το χαρτί, το ξύλο ή ακόμη και πλαστικά μπουκάλια. Tip: Μπορείς να δημιουργήσεις μία τρισδιάστατη κατασκευή και αν την βάψεις με χρώματα που έχεις στο σπίτι όπως λαδομπογιές, μαρκαδόρους ή ακόμη και μπογιές τοίχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση