ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η αστροναύτης «Barbie» πέταξε στο διάστημα χάρη στην ESA

Το γεγονός συμπίπτει με την «Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2021» που έχει ως θέμα τις «Γυναίκες στο Διάστημα»

must.com.cy

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η εταιρεία Mattel παρουσίασαν μια νέα κούκλα "Barbie Samantha Cristoforetti", που φέρει το όνομα της Ιταλίδας αστροναύτη.

Το γεγονός συμπίπτει με την "Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2021" που έχει ως θέμα τις "Γυναίκες στο Διάστημα". Η ESA έστειλε μια κούκλα "Samantha" σε παραβολική πτήση μηδενικής βαρύτητας, ενώ δημιουργήθηκε επίσης βίντεο και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για γονείς και δασκάλους, κατάλληλο για παιδιά του Δημοτικού (υπάρχει στη διεύθυνση https://www.barbie.com/en-gb/Space).

Στόχος της ESA είναι να ενθαρρύνει περισσότερα κορίτσια από την ευρωπαϊκή ήπειρο να γίνουν αστροναύτες, μηχανικοί και επιστήμονες του διαστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της "Barbie Samantha Cristoforetti" στην Ευρώπη θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Women in Aerospace Europe".

Η συνεργασία ESA-Mattel ξεκίνησε το 2019, ενώ η πρώτη "Barbie" αστροναύτης είχε δημιουργηθεί το 1965. Στην πορεία έχουν δημιουργηθεί κούκλες με πρότυπα την αστροναύτη της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Σάλι Ράιντ, τη Ρωσίδα κοσμοναύτη `Anna Kikina και τώρα την Ευρωπαία Samantha Cristoforetti.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση