ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Το «Jaws» του Σπίλμπεργκ σημειώνει νέα επιτυχία, 47 χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Έκανε περίπου 2.6 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου

Kathimerini.gr

Το «Jaws» («Τα Σαγόνια του Καρχαρία»), η θρυλική ταινία τρόμου του Στίβεν Σπίλμπεργκ από το 1975, έκανε περίπου 2.6 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στην Αμερική.

Συγκεκριμένα το Σάββατο, οι Αμερικανοί γιόρτασαν την «Εθνική Ημέρα Κινηματογράφου», στην οποία οι αιθουσάρχες μείωσαν τις τιμές των εισιτιρίων στα 3 δολάρια σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει ταινίες στο σινεμά. Και λειτούργησε.

Περισσότεροι από 8.1 εκατ. άνθρωποι είδαν κάποια ταινία σε αίθουσα το Σάββατο, συγκριτικά με το 1 εκατ. θεατές την προηγούμενη ημέρα. Κι ενώ στους κινηματογράφους προβλήθηκαν επιτυχημένες, πρόσφατες ταινίες όπως οι «Top Gun: Maverick» και «Spider-Man: No Way Home», την ανατροπή έφερε η μεγάλη προσέλευση στην προβολή του «Jaws».

Φυσικά, εκείνο που βοήθησε ήταν το γεγονός ότι το φιλμ προβλήθηκε σε μορφή 3D και πρώτη φορά σε οθόνη IMAX. Η εμπειρία του 3D, όπως εξήγησε ο στερεογράφος Τζέρεμι Κάρολ στον ιστότοπο The Hollywood Reporter, δημιουργήθηκε για «να κάνει τους θεατές να νομίζουν πως βρίσκονται στο νερό».

Ακόμα και 47 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Jaws» είναι το τέλειο σύμβολο για το μέλλον των ταινιών. Πρόκειται για το φιλμ από το οποίο τα κινηματογραφικά στούντιο εμπνεύστηκαν και άρχισαν να κυκλοφορούν τα μπλοκμπάστερ τους στις αίθουσες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter, το The Verge

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, ...
Wiz Guide
 |  ΕΞΟΔΟΣ