ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς θα φέρεις το φθινόπωρο στον κήπο σου

Υπάρχουν πολλά και όμορφα λουλούδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για να αναδείξεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου και να δείξεις πως το φθινόπωρο έρχεται

must.com.cy

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του πιο δροσερό καιρό και μικρότερες μέρες. Αυτή η αλλαγή καθορίζει τα φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στον φθινοπωρινό σου κήπο αλλά και τις επιλογές διακόσμησης.

Υπάρχουν πολλά και όμορφα λουλούδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για να αναδείξεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου και να δείξεις πως το φθινόπωρο έρχεται.

Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή ανθοφορίας για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και με έντονες αποχρώσεις καλλωπιστικά φυτά που μπορούν πραγματικά πανεύκολα να ομορφύνουν κάθε εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

 

Φυτά όπως χρυσάνθεμα και κυκλάμινα έρικα (ή αλλιώς καλούνα) είναι τα πιο χαρακτηριστικά λουλούδια της εποχής και μπορείς εύκολα να τα βρεις σε πολλές αποχρώσεις. Μπορείς να φυτέψεις βολβούς οι οποίοι παράγουν μερικά από τα ομορφότερα άνθη της εποχής όπως τουλίπες, υάκινθους, φούλιες, βερβένα, ανεμώνες και νάρκισσους.

Αν όμως δεν έχεις τόση υπομονή να δεις τους βολβούς που φύτεψες να ανθίζουν, τότε είναι καλύτερα να αγοράσεις έτοιμα λουλούδια όπως αυτά που προαναφέραμε από το φυτώριο και να τα μεταφυτέψεις σε δικές σου διακοσμητικές γλάστρες.

Μιας και αναφερθήκαμε στα διακοσμητικά, υπάρχουν αρκετοί εύκολοι και προπάντων οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου ώστε να δώσεις το φθινοπωρινό άγγιγμα που αναζητείς.

Ο βραδινός φωτισμός κάνει το μπαλκόνι σου να φαίνεται πιο «ζωντανό» και όχι «εγκαταλελειμμένο» τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ειδικά τα ηλιακά φωτάκια είναι ιδανική επιλογή τόσο σε πρακτικό όσο και σε οικολογικό επίπεδο. Με αυτά επίσης μπορείς να δημιουργήσεις εντυπωσιακές DIY κατασκευές για εξωτερικούς χώρους.

Από την άλλη, τα διακοσμητικά στα έπιπλα όπως τα εξωτερικά χαλιά και τα μαξιλαράκια μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωση. Τα στεφάνια, τα κρεμαστά διακοσμητικά από κουκουνάρια τα οποία μπορείτε εύκολα να τα βάψετε όπως κάνουμε συνήθως την εποχή των Χριστουγέννων. Ακόμη μια εύκολη λύση είναι να επιλέξεις γλάστρες σε πιο χειμερινά χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουβάδες γκρι, καφέ, κεραμιδί, επιλογές από ξύλο ή κορμούς δέντρων, οι οποίοι μπορεί να λειτουργήσουν σαν βοηθητικό τραπεζάκι ή σαν διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Γενικά, όλα τα φυσικά στοιχεία της εποχής όπως τα φύλλα, οι φθινοπωρινοί καρποί και τα κλαδιά μπορούν να μετατραπούν εύκολα στα πιο in διακοσμητικά.

Όλα αυτά τα tips ανανέωσης μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν και σε κήπους αλλά και σε μπαλκόνια, είτε μικρά είτε μεγάλα.

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα τα έσοδα από τις εισπράξεις θα διατεθούν σε οικογένειες που χρειάζονται οικονομική στήριξη
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΞΟΔΟΣ