ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία-Ουκρανία: Oι Simpsons είχαν προβλέψει την κρίση από το 1998

Αυτό είναι το επεισόδιο που έγινε viral

must.com.cy

Όπως φαίνεται, για ακόμα μία φορά, οι «Simpsons» κατάφεραν να «προβλέψουν» το μέλλον. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης, χρήστες των social media, σημείωσαν ότι οι παραγωγοί της Αμερικανικής σειράς είχαν «προβλέψει» την κλιμακούμενη κρίση μεταξύ των δύο χωρών, ήδη από το 1998.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Vox, το απόσπασμα που έγινε αυτές τις μέρες viral, είναι από ένα επεισόδιο του Μαρτίου του 1998 που ονομάζεται "Simpson Tide" όταν ακόμα πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν.

Σε αυτό το επεισόδιο λοιπόν, προβάλλεται η επανεμφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης, με μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Στο απόσπασμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, βλέπουμε να εμφανίζεται και ο Λένιν, ο οποίος βγαίνει από ένα γυάλινο φέρετρο ως ζόμπι, ισχυριζόμενος ότι «πρέπει να συντρίψει τον καπιταλισμό».

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν συνεπάγεται με την επιστροφή της Σοβιετικής Ένωσης, ωστόσο, οι χρήστες του Twitter βρήκαν το κλιπ εντυπωσιακά προφητικό.

Για την σύμπτωση αυτή, απάντησε στο The Hollywood Reporter ο δημιουργός των Simpsons, Al Jean και είπε τα εξής: «Έχω βαρεθεί να το λέω αλλά γεννήθηκα το 1961, οπότε 30 χρόνια από τη ζωή μου έζησα με το φάσμα της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι, για μένα, δυστυχώς αυτό είναι περισσότερο ο κανόνας παρά μια πρόβλεψη.

Απλώς καταλάβαμε ότι τα πράγματα θα ήταν άσχημα. Η ιστορική επιθετικότητα δεν εξαφανίζεται ποτέ και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Το 1998, όταν προβλήθηκε αυτό το επεισόδιο, ήταν ίσως το ζενίθ των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Αλλά από τότε που εμφανίστηκε ο Πούτιν, σχεδόν όλοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι κακός και ότι θα συμβούν άσχημα πράγματα. Αυτό είναι το είδος της πρόβλεψης, που συνέβη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση