ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αμερικανική αλυσίδα σταμάτησε τη συλλογή της Ιβάνκα Τραμπ

Αφορμή απόσυρσης οι προκλητικές δημοσιεύσεις της κόρης του Τραμπ στο Instagram

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Nordstrom στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση της σειράς ρούχων και αξεσουάρ της Ιβάνκα Τραμπ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Seattle Times» η απόφαση της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ βασίστηκε στα έσοδα από τις πωλήσεις της μάρκας της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπρόσωπος της Nordstrom δεν αποσαφήνισε αν η απόφαση είναι μόνιμη ή αν η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής θα κρίνει αν θα αγοράζει τη σειρά ρούχων κάθε σεζόν.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εκστρατεία «Grab Your Wallet» οι εμπνευστές της οποίας εδώ και εβδομάδες καλούν τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν προϊόντα της μάρκας της Ιβάνκα Τραμπ ή εταιριών του Ντόναλντ ή επιχειρήσεων που στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία. Καλούν επίσης τις επιχειρήσεις να μην έχουν συναλλαγές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ή την οικογένειά του.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Nordstrom σε απάντησή της σε επιστολή πελάτη στο Twitter που ζητούσε από την εταιρεία να σταματήσει να πουλάει ρούχα και αξεσουάρ της συγκεκριμένης μάρκας ανέφερε: «Ελπίζουμε η διάθεση προϊόντων ενός προμηθευτή να μην παρεξηγείται ως υιοθέτηση πολιτικής θέσης».

Πρόσφατα η εταιρεία απέσυρε κάποια κομμάτια από τη συλλογή της Ιβάνκα Τραμπ στο website της στο οποίο υπάρχουν 2.000 μάρκες.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Πιτ Νόρντστρομ είπε ότι γνωρίζει τις απειλές για μποϊκοτάζ από τους πελάτες.

«Ό,τι και να κάνουμε πρόκειται να δώσουμε τέλος στην απογοήτευση ορισμένων πελατών μας. Κάθε εμπορικό σήμα που προσφέρουμε αξιολογείται από τα αποτελέσματα, εάν οι άνθρωποι δεν το αγοράζουν, δεν θα το πουλάμε» είπε.

Η Shannon Coulter, η οποία στηρίζει την εκστρατεία «Grab Your Wallet» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση. «Πάνω από 230.000 Tweets και ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια δολάρια σε άστοχες αγορές, τελικά μας άκουσαν» έγραψε σε email.

Η εκστρατεία έχει πλέον στόχο περισσότερες από 60 εταιρείες – τον όμιλο που περιλαμβάνει τα γήπεδα γκολφ και τα ξενοδοχεία Τραμπ, εκείνους που πωλούν επώνυμα προϊόντα Τραμπ, καθώς και άλλες επιχειρήσεις οι επικεφαλής των οποίων στήριξαν ή έκαναν δωρεά για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X