ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

8 + 1 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τον Κάρολο και την καθημερινότητά του

Ο ακούρασος Κάρολος και όσα κάνει μέσα στην ημέρα

must.com.cy

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρα του ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος ανακηρύχθηκε επίσημα βασιλιάς, με το όνομα Κάρολος Γ΄. Η ανακοίνωση της ανακήρυξής του, όπως μάλλον γνωρίζετε ήδη, διαβάστηκε από το μπαλκόνι του ανακτόρου Σεντ Τζέιμς, ενώπιον της Φρουράς του Βασιλιά και εκατοντάδων πολιτών. Αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ενώ κανονιοβολισμοί έπεφταν σε όλη τη χώρα προς τιμή του Καρόλου. Η εικόνα, σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό του βασιλιά, πλέον, της Βρετανίας και φυσικά, των φαν της βασιλικής οικογένειας.

Την ημέρα εκείνη, ο νέος βασιλιάς δήλωσε ότι «συνειδητοποιεί βαθύτατα» τα «καθήκοντα και τις βαριές ευθύνες» που συνδέονται με το νέο αξίωμά του, κατά την ορκωμοσία του ενώπιον του Συμβουλίου. «Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη όσον αφορά τη διάρκεια και την αφοσίωσή της (...) Έχω βαθύτατη συνείδηση αυτής της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και της βαριάς ευθύνης που μου μεταβιβάστηκαν», σημείωσε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Και ενώ σίγουρα οι δηλώσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής, έχουν γίνει viral και η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα όλων σχεδόν των χωρών, δεν είναι λίγοι που αναζητούν λίγες περισσότερες πληροφορίες για τον Κάρολο και την καθημερινότητά του. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τι κάνει στην καθημερινότητά του.

1. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο βασιλιάς Κάρολο ξυπνά με τον πρώτο ήχο του ξυπνητηριού και απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει κυρίως φρουτοσαλάτα και τσάι, ακούει ειδήσεις στο ραδιόφωνο.

2. Παρά το ότι, το μεσημεριανό είναι ίσως το βασικότερο γεύμα για κάθε άνθρωπο, ο βασιλιάς το αποφεύγει και αν χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα τις μεσημεριανές ώρες, προτιμά απλώς να πιει το τσάι του.

3. Οι στυλιστικές επιλογές των ανθρώπων γύρω του είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. Εκείνο που δίνει βάση, είναι πάντα η κοινωνική του θέση και του κατά πόσο είναι ο συνομιλητής του ευγενικός ή όχι.

4. Κατά την διάρκεια της μέρας του και πιο συγκεκριμένα όταν φτάνει στο γραφείο του, έχει διαδοχικές συνεδρίες 45 λεπτών και συμβουλεύεται τον σερ Κλάιβ Άλντερτον, τον προσωπικό του γραμματέα, σε κρατικά ζητήματα. Λένε πως έχει μνήμη «ελέφαντα», και γι' αυτό δεν κρατάει ποτέ σημειώσεις.

5. Γύρω στη μία το μεσημέρι, όπως αναφέρει δημοσίευμα από το protothema.gr θα κάνει διάλειμμα για να βγει έξω να περπατήσει. Δεν του αρέσει να είναι σε εσωτερικό χώρο για μεγάλο διάστημα κι έχει πάντα τα παράθυρα ορθάνοιχτα.

6. Ακολουθεί στρατιωτικό πρόγραμμα και είναι πολύ δεμένος με την ομάδα των συμβούλων. Το προσωπικό του είναι ολιγομελές και αφοσιωμένο στο νέο βασιλιά.

7. O νέος βασιλιάς της Βρετανίας είναι ενωτικός και επιλύει τα προβλήματα πάντα με βάση το ένστικτό του.

8. Το πρώτο επίσημο διάλειμμα στη διάρκεια της ημέρας του, θα είναι στις 5 μ.μ., ώρα Βρετανίας, όταν ο νέος βασιλιάς θα απολαύσει το τσάι του - μια ευκαιρία γι' αυτόν να φορτίσει τις μπαταρίες του, και σύμφωνα με την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, τρώει επίσης σάντουιτς κι ένα κομμάτι κέικ με φρούτα. Εάν δεν το φάει όλο, το βάζει σε τάπερ για την επόμενη μέρα.

9. Το δείπνο του είναι προγραμματισμένο στις 20.30 (ώρα Βρετανίας) και στις 22:00 επιστρέφει στο γραφείο του όπου εργάζεται μέχρι τα ξημερώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση