ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αφίσα των Maroon 5 προκαλεί διαμάχη στη Νότια Κορέα

Το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της παγκόσμιας περιοδείας του, στην οποία περιλαμβάνεται συναυλία στη Σεούλ

ΑΜΠΕ

Το αμερικανικό ποπ συγκρότημα Maroon 5 δέχεται κριτική στη Νότια Κορέα για σχέδιο αφίσας ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στη χώρα τον Νοέμβριο.

Το βραβευμένο με Grammy συγκρότημα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της παγκόσμιας περιοδείας του το περασμένο Σάββατο, στην οποία περιλαμβάνεται συναυλία στη Σεούλ που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου.

Το συγκρότημα δημοσίευσε αφίσα στον ιστότοπό του με ένα σκίτσο, το οποίο θυμίζει τη Σημαία του Ανατέλλοντος Ηλίου που συνδέεται με την ιμπεριαλιστική Ιαπωνία πριν από έναν αιώνα.

Η σημαία, η οποία απεικονίζει το φως του ήλιου να εξαπλώνεται από το σχέδιο εθνικής σημαίας της Ιαπωνίας, θυμίζει σε πολλούς Κορεάτες τις φρικαλεότητες της Ιαπωνίας εν καιρώ πολέμου και την ιστορία της αποικιακής κυριαρχίας.

Το ιαπωνικό ναυτικό χρησιμοποίησε την αμφιλεγόμενη σημαία στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Ιαπωνία αποίκισε την Κορέα, την Ταϊβάν και τμήματα της Κίνας.

Οι Maroon 5 προκάλεσαν παρόμοια συζήτηση όταν χρησιμοποίησαν τη σημαία στο μουσικό βίντεο για την επιτυχία τους του 2012 "One More Night".

«Η σημαία του ανατέλλοντος ηλίου μπορεί να συγκριθεί με τη ναζιστική σβάστικα. Ορισμένες ξένες ομάδες ή οργανώσεις χρησιμοποιούν τη σημαία χωρίς να κατανοούν βαθιά τη σημασία της. Ως εκ τούτου, την αποσύρουν κυρίως όταν διαμαρτυρόμαστε» είπε ο Παρκ Τζι-τε, επικεφαλής του Εθελοντικού Δικτύου Οργανισμών για την Κορέα σε κορεατικά ΜΜΕ.
«Ωστόσο, οι Maroon 5 γνώριζαν τις αρνητικές επιπτώσεις της για τους Ασιάτες, συμπεριλαμβανομένων των Νοτιοκορεατών, χάρη σε προηγούμενες εμπειρίες. Δεν ξέρω γιατί το συγκρότημα τη χρησιμοποιεί ξανά. Θα λάβουμε διάφορα μέτρα ώστε το γκρουπ να διαγράψει τη σημαία από την ιστοσελίδα του» είπε.

Η VANK είναι μη κυβερνητική οντότητα που ζητά από ξένους ιστότοπους ή υπηρεσίες να διορθώσουν λανθασμένα δεδομένα σχετικά με την Κορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση