ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανακοινώνεται η ποινή του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση

Με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει;

Newsroom Κ, Αθήνα

Με ποινή φυλάκισης πολλών ετών κινδυνεύει ο Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση από αμερικάνικο δικαστήριο.

Η απόφαση βγήκε τον περασμένο Απρίλιο και από τότε ο Κόσμπι, που κάποτε ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ανθρώπους στις ΗΠΑ, βρίσκεται από τότε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του. Το μέγεθος της ποινής του αναμένεται να αποφασιστεί αυτές τις μέρες από δικαστήριο στο Νόρισταουν της Πενσιλβάνια.

Συνολικά πάνω από 60 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον 81χρονο κωμικό για σεξουαλική παρενόχληση, όμως είναι μόνο μια περίπτωση -αυτή που οδήγησε στην ποινική του καταδίκη- η οποία αναμένεται να του στερήσει την ελευθερία του.

Ο Κόσμπι κρίθηκε ένοχος πως νάρκωσε με φάρμακα και ύστερα παρενόχλησε σεξουαλικά την Αντρέα Κονσταντ, το 2004 στη Φιλαδέλφεια.

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Άντρεα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί μαζί με τρία χάπια, που όπως της είπε «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει».

Αφού περίμενε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, μόλις άρχισε η επίδραση των χαπιών ο Κόσμπι βίασε τη γυναίκα χωρίς εκείνη να είναι σε θέση να αντισταθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Κόσμπι είναι υπεύθυνος για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Κόσταντ και συγκεκριμένα για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», «διείσδυση μετά από χορήγηση χαπιών» και «διείσδυση ενώ η γυναίκα ήταν αναίσθητη».

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και δέκα χρόνια για κάθε μία από τις κατηγορίες, όμως η πρακτική στην συγκεκριμένη πολιτεία για τέτοιες υποθέσεις είναι ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη για κάθε κατηγορία.

Η Κονστάντ γνώρισε τον Κόσμπι όταν ήταν προπονητρια στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου Τεμπλ.

Η δίκη, η δεύτερη για αυτή την υπόθεση καθώς η πρώτη δίκη δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια ετυμηγορία, ήταν η πρώτη που αφορούσε έναν διάσημο ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση από τότε που ξεκίνησε το κίνημα #MeToo.

Με πληροφορίες από Guardian

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X