ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Elisabeth Borne: Η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας αφιερώνει την νίκη της σε όλα τα νεαρά κορίτσια

«Θέλω να αφιερώσω την υποψηφιότητά μου σε όλα τα νεαρά κορίτσια και να τους πω να συνεχίσουν μέχρι το τέλος κυνηγώντας τα όνειρά σας»

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Την Elisabeth Borne όρισε πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron. «Θέλω να αφιερώσω την υποψηφιότητά μου σε όλα τα νεαρά κορίτσια και να τους πω να συνεχίσουν μέχρι το τέλος κυνηγώντας τα όνειρά σας», δήλωσε στην ομιλία της κατά την εκλογή της.

Η Elisabeth Borne, γεννημένη στις 18 Απριλίου 1961 στο Παρίσι, είναι απόφοιτη Πολυτεχνείου, υπήρξε δημόσια υπάλληλος και προέρχεται από το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα. ο 2017 έγινε Υπουργός Μεταφορών, στην πρώτη κυβέρνηση υπό την προεδρία του Elisabeth Borne, σύμφωνα με πληροφορίες από το Απε-Μπε, τον Ιούλιο του 2019 έγινε υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και το επόμενο έτος Υπουργός Εργασίας. Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, με γνώση του οικολογικού ζητήματος, ενώ έχει τη φήμη πολιτικού που φέρνει σε πέρας ότι αναλαμβάνει. Δεν θεωρείται ωστόσο ιδιαίτερα επικοινωνιακή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Borne είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην Γαλλία μετά την εκλογή της Édith Cresson το 1991.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση