ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurovision: H EBU άλλαξε τις ψήφους των κριτικών επιτροπών 6 χωρών ως ύποπτες

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση αναγνώρισε ύποπτα μοτίβα στις ψήφους και έτσι αναγκάστηκε να τις αλλάξει

Kathimerini.gr

Το βράδυ του Σαββάτου και ενώ όλη η Ευρώπη παρακολουθούσε την κατάταξη των χωρών που συμμετείχαν στον τελικό της φετινής Eurovision να αλλάζει από λεπτό σε λεπτό, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των ψήφων των κριτικών επιτροπών των χωρών, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έβγαλε μια ανακοίνωση που δεν συνηθίζει.

Σε αυτήν, η EBU εξήγησε πως, λόγω του ότι παρατήρησε ασυνήθιστα μοτίβα στις ψήφους, αναγκάστηκε να αλλάξει αυτές των κριτικών επιτροπών σε 6 χώρες.

Μετά την κίνηση αυτή, προκειμένου, λοιπόν, να είναι η Ραδιοτηλεοπτική Ένωση εντός κανονισμών, μαζί με τους συνεργάτες της στην καταμέτρηση, υπολόγισε ένα υποκατάστατο αποτέλεσμα για κάθε χώρα για ημιτελικό και τελικό που προέκυψε από την σύγκριση με άλλες χώρες με παρόμοιο ιστορικό ψηφοφορίας.

Η EBU, που όπως ανέφερε στη συνέχεια της ανακοίνωσής της, παίρνει ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τέτοια ζητήματα, δεν συμπεριέλαβε στην εν λόγω ανακοίνωση τα ονόματα των 6 χωρών στα οποία αναφέρεται. Όπως έγινε όμως γνωστό αργότερα, αυτές φέρεται να ήταν το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.

Με πληροφορίες από το Eurovision News

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση